Retro

Retro: Groeten uit Goodwood van de 77th Members' Meeting

77mm-sat-179

De narcissen waren grotendeels uitgebloeid, maar verder leverde de verschuiving van de Members' Meeting op Goodwood naar begin april alleen maar voordelen op. Stralende gezichten en een stralend zonnetje, volle startvelden en races die het aankijken meer dan waard waren, ook duurden de meeste maar 20 minuten. AUTOSPORT.NL zond een dubbele afvaardiging, die terugkeerde met de volgende sfeerimpressie.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam & Erik van der Schaaff

1

Wat ooit begon onder de naam Members' Meeting was niet meer dan een verzameling testdagen voor teams en rijders na een lange winter repareren en prepareren. Dat groeide door naar een paar racejes en tegenwoordig is het het eerste serieuze race-evenement van het jaar voor historische auto's.

77mm-sat-1

Met passend vervoer recht voor de poort arriveren. Wij deden 't niet. Helaas.

77mm-sat-2

Een passend hoofddoekje uitzoeken voor moeder de vrouw? Ook dat deden we niet. Iets dat mooi kleurde bij de VW-kampeerbus op de achtergrond was er trouwens niet.

77mm-sat-4

De dag wordt geopend met de jacht.

77mm-sat-5

Het eerste panningshot van de dag zit er alweer op!

2

Na een lange zachte winter zaten de velden rond het circuit maar ook het infield vol met konijnen, hazen, vossen en soms wat dassen. Daarom werd er, in the old days, de dagen voor de Members' Meeting gejaagd met honden. Nu is 'the hounds and horses run' een prachtige opening van het weekend.

3

Ook werd het weekend gebruikt om nieuwe marshals te trainen in het poep scheppen.

4a

Privéklusje van onze fotograaf. Twee katten bij een stokoude eik vastleggen. Deze boom staat voor het eerst in 1841 op een pentekening.

5

Engelsen. Een raar maar ook een leuk volkje. Niet alleen van wege het links rijden of de Brexit maar ook hun liefde voor techniek. De eigenaar van deze Jaguar C-type is ook de eigenaar van de Spitfire die erachter staat. Deze beste man heeft het plan opgevat om de komende tijd met zijn 75 jaar oude WO2-vliegtuig de wereld rond te vliegen.

20

Graffiti is al zou oud als de Egyptische graftombes. Hier uitgevoerd met kwasten en blikken verf.

77mm-sat-3

De Members' Meeting is een besloten bijeenkomst. Members only, dat wil zeggen: leden van de Goodwood Road Racing Club. Die zelf kunnen bijdragen aan de winst van hun 'huis', een nogal studentikoos gegeven dat echter aardig is aangeslagen bij de leden. Alle coureurs en overige leden zijn toegewezen aan een van de vier huizen, die elk een team captain hebben: Aubigny (Nicolas Minassian), Darnley (Jochen Mass), Methuen (Anthony Reid) en Torbolton (Emanuele Pirro). Door mee te doen aan spelletjes – zoals deze – scoren de bezoekers ook punten voor hun huis. Meestal won Methuen in de afgelopen jaren, deze keer was Aubigny nipt de beste.

27

Zelfs ganzendrijven was een activiteit waarmee je punten voor je huis kon verdienen!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet