Retro

Retro: Groeten uit Goodwood van de 77th Members' Meeting

77mm-sat-179

De narcissen waren grotendeels uitgebloeid, maar verder leverde de verschuiving van de Members' Meeting op Goodwood naar begin april alleen maar voordelen op. Stralende gezichten en een stralend zonnetje, volle startvelden en races die het aankijken meer dan waard waren, ook duurden de meeste maar 20 minuten. AUTOSPORT.NL zond een dubbele afvaardiging, die terugkeerde met de volgende sfeerimpressie.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam & Erik van der Schaaff

1

Wat ooit begon onder de naam Members' Meeting was niet meer dan een verzameling testdagen voor teams en rijders na een lange winter repareren en prepareren. Dat groeide door naar een paar racejes en tegenwoordig is het het eerste serieuze race-evenement van het jaar voor historische auto's.

77mm-sat-1

Met passend vervoer recht voor de poort arriveren. Wij deden 't niet. Helaas.

77mm-sat-2

Een passend hoofddoekje uitzoeken voor moeder de vrouw? Ook dat deden we niet. Iets dat mooi kleurde bij de VW-kampeerbus op de achtergrond was er trouwens niet.

77mm-sat-4

De dag wordt geopend met de jacht.

77mm-sat-5

Het eerste panningshot van de dag zit er alweer op!

2

Na een lange zachte winter zaten de velden rond het circuit maar ook het infield vol met konijnen, hazen, vossen en soms wat dassen. Daarom werd er, in the old days, de dagen voor de Members' Meeting gejaagd met honden. Nu is 'the hounds and horses run' een prachtige opening van het weekend.

3

Ook werd het weekend gebruikt om nieuwe marshals te trainen in het poep scheppen.

4a

Privéklusje van onze fotograaf. Twee katten bij een stokoude eik vastleggen. Deze boom staat voor het eerst in 1841 op een pentekening.

5

Engelsen. Een raar maar ook een leuk volkje. Niet alleen van wege het links rijden of de Brexit maar ook hun liefde voor techniek. De eigenaar van deze Jaguar C-type is ook de eigenaar van de Spitfire die erachter staat. Deze beste man heeft het plan opgevat om de komende tijd met zijn 75 jaar oude WO2-vliegtuig de wereld rond te vliegen.

20

Graffiti is al zou oud als de Egyptische graftombes. Hier uitgevoerd met kwasten en blikken verf.

77mm-sat-3

De Members' Meeting is een besloten bijeenkomst. Members only, dat wil zeggen: leden van de Goodwood Road Racing Club. Die zelf kunnen bijdragen aan de winst van hun 'huis', een nogal studentikoos gegeven dat echter aardig is aangeslagen bij de leden. Alle coureurs en overige leden zijn toegewezen aan een van de vier huizen, die elk een team captain hebben: Aubigny (Nicolas Minassian), Darnley (Jochen Mass), Methuen (Anthony Reid) en Torbolton (Emanuele Pirro). Door mee te doen aan spelletjes – zoals deze – scoren de bezoekers ook punten voor hun huis. Meestal won Methuen in de afgelopen jaren, deze keer was Aubigny nipt de beste.

27

Zelfs ganzendrijven was een activiteit waarmee je punten voor je huis kon verdienen!

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Dirk 11 april 2019 12:37

  Hier kun je toch ook een klassieke Formule Ford race aan toevoegen? Waarom zien we die nooit op Goodwood?

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 11 april 2019 13:19

  Dirk, de FF ligt opties dicht tegen de F3 1000cc klasse welke in de UK heel populair is. Denk dat de huidige mix tussen GT's, tourwagen, formule wagens en oud en heel oud perfect is. Persoonlijk zie ik de FF niet als een verrijking in dit weekend.

  • 1
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 11 april 2019 14:13

  Hier kunnen ze in Zandvoort nog een puntje aan zuigen.

  • 2
  • 0
   
  Dirk 11 april 2019 16:51

  Goed punt wat betreft het optische aspect. In Zandvoort mogen ze natuurlijk lekker Formule Ford racen met de Marcel Albers Trophy.

  • 0
  • 0
   
  Martin Philippo 11 april 2019 20:40

  Héérlijk.

  • 0
  • 0
   
  Ascona 12 april 2019 22:38

  Wat een heerlijk lichtvoetig sfeerverslag - niet over teams en winnaars, maar beleving.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet