Retro

Retro: Groeten van de 24e editie van het Amelia Island Concours d’Elegance

a1
Jacky Ickx poseerde trots tussen zijn oude raceauto's.

Het is altijd verbazend hoe Bill Warner en zijn team ruim 120 unieke auto's naar zijn tuinfeest op Amelia Island in Florida weet te krijgen. Temeer daar auto's nooit voor de tweede keer worden uitgenodigd om het gras van de 18e hole van de Amelia Island Golf Club nabij het Ritz Carlton hotel mogen sieren.

Tekst en foto's: Ed Heuvink

a0


Bill Warner, met zijn autosport achtergrond, weet ook altijd een internationale ex-coureur te laten fungeren als eregast.

a10

Dit jaar had Jacky Ickx de uitnodiging aanvaard om, 50 jaar na zijn eerste Le Mans zege, naar zonnig Florida af te reizen. Zijn teamgenoot van toen, Jacky Oliver vond de overtocht naar Amerika te duur en liet het afweten. In tegenstelling tot Ickx (Chopard horloges) heeft de Engelsman geen sponsor die wat geld bijlegt.
  a4

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Rob Petersen 20 maart 2019 12:34

  Mooie reportage Ed !

  • 2
  • 0
   
  El Rato 20 maart 2019 14:54

  Idd, mooie reportage. Wel jammer dat een organisatie, die zoveel moois en unieks bij elkaar krijgt, geen sponsor o.i.d. kan regelen om een vliegticket voor Jackie Oliver te regelen:-( En persoonlij vind ik de barn find nr 43 mischien nog wel mooier als de (over?) gerestaureerde nr 44;-)

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 21 maart 2019 17:17

  El Rato, over smaak is niet te twisten, ik hebt het gevoel dat je de barnfind mooier vindt omdat je zelf niet anders gewend bent. a sorte.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet