Masters Historic Racing

Retro: Groeten van de Dijon Motors Cup 2018

dijon-fri-63a

Een Bourgondische nazomer en een ouderwets circuit dat door de heuvels ten westen van Dijon kronkelt – zo wil iedereen zijn seizoen wel afsluiten. Het gold in ieder geval voor de coureurs aan de diverse Masters-kampioenschappen, de FIA Lurani Trophy, de historische F2 en F3 en de MG Triumph Competition. Die togen afgelopen weekend naar Dijon-Prénois voor de jaarlijkse Dijon Motors Cup. AUTOSPORT.NL was erbij.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

dijon-fri-2

In de paddock wordt op vrijdagochtend druk gesleuteld. Hier de GRD S72 van de Portugezen João Paulo Campos Costa en Alexandre Beirão.

dijon-fri-6

Nog meer Portugezen! Klussen aan de Lola T212 van Gonçalo Gomes en zijn Britse co-equipier James Claridge.

dijon-fri-1

Een ware blikkentrekker én de snelste auto in het F2-veld: de ex-Stephen South March 782 die door Ben Mitchell werd bestuurd.

dijon-fri-5

Maar deze was net zo mooi. De nieuwste aanwinst van Michiel Smits: de Ralt RT1 die ooit door Clay Regazzoni werd bestuurd.

dijon-fri-7

Daar is hij, in gesprek met Marc Devis (links), de zuiderbuur die hij in beide races van dichtbij op het circuit tegenkwam.

dijon-sat-57

Ook Carlo Senten van Retro Racing Magazine kwam even bij Smits buurten.

dijon-fri-8

De HSCC had een recordaantal F2-auto's weten op te trommelen. Ook de vaste deelnemers aan de concurrerende Euro F2 Classic-serie van Peter Auto waren komen opdagen, zoals Charles Veillard en de gangmaker daarvan, Martin Stretton. Het is ook maar de vraag of Peter Auto het mislukte experiment volgend jaar doorzet.

dijon-fri-3

Nee hoor, niet nu al het neusje erbij laten hangen!

dijon-fri-4

De auto van de dubbele winnaar in de FIA Lurani Trophy: de Brabham BT6 van de Italiaan Pier Enrico Tonetti.

dijon-fri-80

Jaren negentig, jaren zestig of jaren tien? Aan u de keus.

dijon-sat-19

Nog zo'n vraag bij JDR. Elannetje of toch die Vantage GT2?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet