Goodwood

Retro: David en Olivier Hart winnen RAC TT op Goodwood Revival

P9090679

David en Olivier Hart hebben met overmacht de grote race op de Goodwood Revival gewonnen. Een kleine tijdstraf wegens het aantikken van de chicanebarrière door vader David woog in het geheel niet op tegen de voorsprong van 20 seconden die zoon Olivier in het tweede deel van de race uitbouwde. Hart junior was magistraal in zijn stint, op dezelfde spectaculaire wijze waarmee hij op zaterdag al pole pakte.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

De AC Cobra van DHG Racing domineerde de race op een manier waarop we het niet vaak zien in de RAC TT Celebration. Hart senior pakte vanaf pole meteen de leiding – wat hij regelmatig ook vanaf lagere startplaatsen heeft gedaan – en bouwde een kleine voorsprong uit op de Cobra's van Michael Gans/Gordon Shedden (met Gans achter het stuur) en Martin Stretton (met Karsten Le Blanc als teamgenoot, die uiteindelijk zevende werd).

P9090626

In het tweede deel begonnen ook de Cobra van Andrew Smith/Oliver Bryant en de E-type van Jon Minshaw/Phil Keen zich ermee te bemoeien. De Cobra viel uit vanaf de derde plaats, terwijl Keen oprukte naar de tweede plaats. Hart Jr lag toen al ver voor op zijn concurrenten en kwam onbedreigd als eerste over de streep.

Hart Jr schitterde even daarvoor eveneens in de eigenarenrace van de St. Mary's Trophy. Ook die schreef hij op zijn naam, zodat hij twéé sigaren mocht opsteken. Vorig jaar werd Olivier al uitgeroepen tot Driver of the Meeting, ondanks het feit dat hij geen race won. Een prolongatie van die eer kan hem nu bijna niet ontgaan.

P9090642

Het is de tweede zege voor DHG Racing in de RAC TT. In 2014 kwamen David Hart en Giedo van der Garde ook al winnend over de streep.

Later deze week doen we uitgebreider verslag van de races en de sfeer op de Goodwood Revival, het belangrijkste evenement op de historische autosportkalender.

P9090662
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet