NK Historische Toerwagens & GT's

Retro: Bob Stevens en Andy Newall winnen fraaie races Catawiki NK HTGT op TT Circuit Assen

Z2 472

Het Nederlands kampioenschap van de Historische Toerwagens en GT's verwenden het publiek, wat was blijven zitten, met twee fraaie races waarbij er serieus hard werd geknokt om de podiumplaatsen. De 35 historisch wagens waren net als andere jaren uitgenodigd om in het gevarieerde racespektakel van de Gamma Racing Day het publiek te vermaken. Bob tevens en Andy Newall wonnen beide races, waar vooral de finale op zondag een bloedstollend verloop kende.

Tekst: Jan-Bart Broertjes
Foto's: Erik van der Schaaff

Bob Stevens pakt de pole op Gamma Racing Day
Een lange qualifying sessie op de vrijdagmiddag bepaalde de startopstelling voor de eerste race van de Gamma Racing Day. Bob Stevens (Lotus Elan) maakte gelijk duidelijk dat het hem ernst was door een 2:03 op de klok te zetten. De enige die daaraan kon tippen was Andy Newall die halverwege de sessie het stuur van de Jaguar E-type overnam van Rhea Sautter. Tegen die tijd had Stevens jr. zijn tijd echter aangescherpt naar 2:02,7. Op de derde plek start morgen Jos Stevens, ook in een Lotus Elan. Bij de toerwagens waren de verwachtingen hooggespannen, want Cor Euser zou rijden in de Ford Falcon van Cees Lubbers. Helaas duurde dat maar een halve ronde. En dus was good old Norbert Gross de snelste in de groene Falcon, als gebruikelijk gevolgd door het duo Martin Bijleveld-Jaap van der Ende in hun oranje versie.

  6-69

Bob Stevens maakt het spannend

De eerste race om het Catawiki NK HTGT tijdens de Gamma Racing Day werd een Lotus Elan feestje. Jos Stevens pakte de kop bij de start. Hij werd in de GT bocht uitgeremd door zoon Bob, maar die werd op zijn beurt weer uitgeremd door Alexander Schlüchter. Bob Stevens pakte een halve ronde later alsnog de kop en sloeg een flink gat. Een spin maakte echter dat Schlüchter hem weer kon passeren en hij moest opnieuw aan de bak. Met een supersnelle ronde van 2:01,5 haakte hij weer aan en stelde de winst veilig, voor Schlüchter en Jos Stevens. Op de vierde plaats eindigde Rhea sautter in de Jaguar E-type.

6-118 Marcel van Laarhoven in gevecht met Maarten Fokke


Zij was daarmee de winnaar van de grote GT-klasse, voor Marcel van Laarhoven en Frans van Maarschalkerwaart in Shelby Mustangs. GTS11 was voor Mark Dols in de Marcos, voor Erwin van Lieshout (Porsche 911) en Mark Hope (MGB). De kleine GT-klasse werd gewonnen door Brian Lambert (Ginetta G4), voor Jeff Moyes (Porsche 356). De GTP<2500 klasse was deze keer voor Malte Müller -Wrede in de Marcos.

6-265

6-229 Jeff Moyes zorgt voor spektakel in de Geert Timmer-bocht.

In de Mini-klasse was het Bert Mets die de leiding pakte, maar het was sluwe vos Rob Rappange die uiteindelijk aan het langste eind trok. In de 2-liter klasse ging de strijd tussen Frank Romo en René Wallner op Lotus Cortina, met laatstgenoemde als winnaar. De grote toerwagenklasse werd gewonnen door Norbert Gross (Ford Falcon). De strijd om de tweede en derde plaats ging tussen Jaap van der Ende, Jasper Izaks en Roel Korsten. Izaks werd tweede in de Ford Falcon, Korsten derde in de Ford Mustang.

6-137
Robert Hamilton of Silvertonhill legt een rookgordijn neer met zijn Marcos 1800 GT


Uitslag Race 1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet