Retro

Retro: Impressie 13e Donau-Classic

IMG 4250
In Ingolstadt verwacht je natuurlijk Audi's, en die waren dan ook ruim vertegenwoordigd

In en om Ingolstadt vindt dit weekeinde de 13e editie van de Donau Classic plaats. Omdat we vanwege de DTM en het EK Formule 3 op de Norisring toch min of meer in de buurt waren, besloten we om de tijd nuttig te besteden en de kleine omweg naar Ingolstadt te maken voor de etappestart van vanmorgen. Bij een klassiekerrally kom je immers altijd leuke auto's en interessante mensen tegen, en ook ditmaal werden we niet teleurgesteld. Geen auto's in actie ditmaal, alleen statisch, maar niettemin een impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 4161

Een verlaagde Volkswagen T1-bus in de kleuren van Sonax.

IMG 4176

Alpine A110.

IMG 4184

Feest van herkenning voor uw redacteur: de Horch 930 Cabrio uit 1939 uit de verzameling van Audi Tradition, die elf jaar geleden als vervoermiddel diende tijdens de bruiloft van hem en zijn echtgenote. Na enkele jaren stilgestaan te hebben en een restauratie, is de auto nu weer gereactiveerd.

IMG 4188

Deze Horch en de 853 uit 1938, bestuurd door Audi Tradition-directeur Thomas Frank, waren de oudste auto's in het deelnemersveld.

IMG 4190

Veel recenter, maar ook geen alledaagse verschijning: deze Bitter CD uit 1974.

IMG 4195

Het hoeft niet altijd groot en krachtig te zijn, zoals blijkt uit deze Sachsenring 601 P, ook bekend als Trabant Universal, uit 1976.

IMG 4203

Nee, we zullen geen grappen maken over de overeenkomsten, maar beide zijn het interessante auto's: Volkswagen 'Salzburg-Käfer', een speciale rallyversie uit 1971, en een Porsche 911 RSR die twee jaar jonger is.

IMG 4213

De bekende Duitse TV-weerman Thomas Ranft (l.) reed samen met Thomas Herchenröther van Audi Tradition in een Audi 100 S Coupé.

IMG 4214

Ook Armin Schwarz (geheel links), oud-fabrieks-rallyrijder voor Skoda, kwam even kijken. Zijn echtgenote reed als bijrijdster in een Fiat Dino mee.

IMG 4235

Porsche 911 S 2.4

IMG 4244

De Carrera RSR was te laag om over het startpodium te rijden, dus moest de bijrijder een sprintje trekken om het startstempel te krijgen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet