Masters Historic Racing

Masters: Groeten van het eerste Motor Legend Festival op Imola

imola2018-fri-9

'Zonovergoten' deed het lenteweekend tekort waarin op Imola het eerste Motor Legend Festival plaatsvond. Met een hoofdrol voor Masters Historic Racing, dat met zijn vijf kampioenschappen de hoofdmoot vormde. Met het NK HTGT als speciale gast in de races van twee van die kampioenschappen. Met een uitgebreide aanwezigheid van Ferrari Corse Clienti. En met een hele reeks demo's met Italiaans getinte thema's: Alfa, Martini, Tecno. AUTOSPORT.NL was erbij en keerde terug met deze sfeerimpressie.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

imola2018-fri-11

De eerste ochtend is op gang gekomen. Greg Thornton in gesprek met Rachel Bailey en Anja Kempermann van Masters.

imola2018-fri-22

Martin O'Connell een van de nieuwe F1-coureurs?

imola2018-fri-45

De ATS D4 die ooit door Jan Lammers werd bestuurd, stond er in ieder geval schitterend bij. "Nee, het is eenmalig. Ik rij 'm nu alleen in voorbereiding op Monaco, waar eigenaar Marc Devis 'm gaat besturen."

imola2018-fri-6

De vrijdagtrainingen werden goed gebruikt om de baan te leren kennen. Voor velen was het de eerste keer, getuige de vele remfouten bij onder meer Rivazza. Hier de Shadow DN1 van de Canadees Keith Frieser.

imola2018-fri-26

Hier een rijtje NK-auto's dat heelhuids door de bocht komt: heuvelaf vol afremmen was voor velen de eerste keer echt even slikken. Een grotemannenbaan, zo oordeelden de coureurs eensgezind.

imola2018-fri-13

Het tweede deel van de Rivazza-bocht: hier Ron Maydon in zijn Ginetta G4R, gevolgd door Robert Hamilton in een van de Marcos 1800 GT's uit het NK.

imola2018-fri-31

De laatste checkt hier even z'n rondetijden. Of bestelt een pizza.

imola2018-sat-16

Ideeën uitwisselen met Marcos-genoot Mark Dols is ook nooit weg.

imola2018-fri-47

De nieuwste roomdivider van Ikea, boordevol handige opbergvakjes.

imola2018-fri-18

Leo Voyazides behoorde tot de pechvogels van het weekend: een onverklaarbaar langzame Cobra Daytona Coupé en een dankzij een diskwalificatie een verloren zege in de FIA Masters Historic Sports Cars.

imola2018-sat-29

Een blik van concentratie bij de Griek.

imola2018-fri-49

Simon Hadfield, zijn teamgenoot die werd bestraft voor een inhaalactie waarbij contact aan te pas kwam. Weg overwinning.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet