NK Historische Toerwagens & GT's

Historische Toerwagens & GT's: Jos Koster krijgt zege niet cadeau

staalgroot

Een nadeel van regen is, dat het niet leuk is voor de toeschouwers. Wat het voordeel van regen is, bleek tijdens de race van de APEX Historische Toerwagens & GT's. Op een kletsnat Circuit Park Zandvoort zagen 9500 toeschouwers tijdens de Paasraces een spannende wedstrijd.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra

Tijdens de droge training van de APEX Historische Toerwagens & GT's was Jos Koster veruit de snelste met zijn bijzondere Bizzarrini 53000 GT Strada; hij was maar liefst twee volle seconden sneller dan tweede man Michiel Campagne en zijn Marcos GT. Op tweede Paasdag had Koster echter meer moeite met zijn tegenstanders. Op de kletsnatte baan leverde Koster rondenlang een felle strijd met zowel Michiel Campagne als met 'Mr. APEX' Freek Staal en zijn bekende, APEX-gele Ford Mustang.

apexstand

abarthEinde race Campagne

Het duel van de drie eindigde, toen zij met z'n drieën naast elkaar de Tarzanbocht in doken(!), waarna Michiel Campagne spinde en uitviel. Toen de baan nat in plaats van kletsnat werd, nam Jos Koster snel afscheid van zijn tegenstanders; op de finish had hij een voorsprong van ruim negen seconden op tweede man Freek Staal. Achter het snelle duo eindigde regerend kampioen Ron Verzijlbergen als derde met zijn vertrouwde Fiat Abarth 1000 TC, hij werd op slechts 0,088 seconde gevolgd door Peter Ecury en zijn Porsche 356.

Driften
De Autosport.nl Drift Award, bestaande uit een eervolle vermelding op Autosport.nl, gaat deze keer naar Wim Maarleveld. De wijze waarop deze rijder gi-gan-tisch dwars gaat met zijn Alfa Romeo Giullietta, mag wat ons betreft navolging krijgen bij de andere rijders. Maarleveld eindigde als derde in zijn klasse, achter winnaar Ron Verzijlbergen en Jasper Izaks (Fiat Abarth 1000 TC). De winst in de klasse B ging naar Peter Ecury, de beker in de klasse C was voor Robert Hamilton en zijn Triumph TR4. Uiteraard won Jos Koster de (grote) klasse D.mercedes

Uitslag APEX Historische Toerwagens & GT's


Klasse A:
1. Ron Verzijlbergen Fiat Abarth 1000TC
2. Jasper Izaks Fiat Abarth 1000TC
3. Wim Maarleveld Alfa Romeo Giullietta
4. Martin Bijleveld Ford Anglia Super
5. Jan Bas Fiat Abarth 1000TC
6. Boudewijn Bijleveld Ford Anglia 1200
7. Leo Serné Ford Anglia Super
8. Bart UiterwaalFord Anglia Super

Klasse B:
1. Peter Ecury Porsche 356
2. Eugene de la Croix Ford Lotus Cortina
3. Piet Provily Falcon Caribbean
4. Ronald Glen Volvo Amazon 121
5. Gerrit-Jan van Leenen Ford Cortina GT
6. Laurens van Baardewijk Alfa Romeo Giulia Sprint

Klasse C:
1. Robert Hamilton Triumph TR4
2. Cock Wieman Meredes 300 SE
3. Sjaak Sint Nicolaas Triumph TR3
4. Ilonka Lieberton Volvo P1800

Klasse D:
1. Jos Koster Bizzarrini 5300 GT Strada
2. Freek Staal Ford Mustang

apexdeelnemers

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet