Peter Auto

Retro: Dubbel podium voor Jan Gijzen tijdens Dix Mille Tours op Paul Ricard

PHOTOCLASSICRACING-8717

Aan deelnemers geen gebrek in het zuiden van Frankrijk, waar Peter Auto op Paul Ricard zijn seizoen afsloot. Op de Dix Mille Tours gaven ook de bekende Nederlandse gezichten weer acte de présence: Pascal Pandelaar, Michiel van Duyvendijk, Armand Adriaans, Jan Gijzen, Ad van der Kroft, Michiel Campagne en Allard Kalff. Vooral Gijzen mocht terugkijken op een succesvol weekend, met een dubbel podium in de Trofeo Nastro Rosso.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Peter Auto

In het overdadig gevulde Sixties Endurance-veld (zo'n 80 auto's!) gingen zuiderburen Christian Dumolin en Christophe Van Riet met hun Shelby Cobra met de zege aan de haal. Alain Rüede en Philipp Oettli volgden na twee uur racen met hun Cobra's op respectabele afstand.

FOTORISSIMA-7782

Pascal Pandelaar en Michiel van Duyvendijk finishten dicht op GT2-klassekampioenen Olly Bryant en Andrew Smith (ook in een Porsche 911), maar beide auto's eindigden als vijfde en zesde in een sterk bezette klasse. De Morgan van Ad van der Kroft kwam intussen als tweede over de streep in de GT3-klasse, maar Jan Gijzen en Anthony Schrauwen haalden de finish niet in hun Lister Knobbly.

FOTORISSIMA-8679

Armand Adriaans legde in de Heritage Touring Cup met de BMW 635 CSi van Gipimotor beslag op een derde plaats in zijn Group A-klasse, in een race die werd gewonnen door Christian Traber (BMW 3.0 CSL). David Tomlin (Zakspeed Ford Escort RS) en Steve Dance (Ford Capri 2600 RS) volgden op ruim 20 seconden.

FOTORISSIMA-4282

In de Trofeo Nastro Rosso won eens niet een Ferrari. In plaats daarvan ging de Bizzarrini 5300 GT van Peter Muelder twee keer winnend over de finishlijn. Jan Gijzen (wél met een Ferrari, zijn vertrouwde 275 GTB/4) stond twee keer op het podium: in de eerste race werd hij derde, in de tweede zelfs tweede – zijn succesvolste weekend van het jaar.

PHOTOCLASSICRACING-0314

De Mercedes C11 van Kriton Lendoudis reed naar een dubbelzege in Group C. Het podium was twee keer hetzelfde, want de Porsche 962C's van Michel Lecourt/Raymond Narac en Ivan Vercoutere/Ralf Kelleners werden ook twee keer respectievelijk tweede en derde. Michiel Campagne en Allard Kalff reden met de Spice SE92C één keer de race uit: zevende in de eerste wedstrijd.

PHOTOCLASSICRACING-9650

In CER1 streken Mark Piercy en Martin Stretton met de eer, in de Lola T212 die normaal gesproken in het FIA Masters Historic Sports Car Championship rijdt. Ze waren de vaste Peter Auto-klanten Claude Nahum/Bernard Thuner (Lola T70 Mk3B) en Philipp Bruehwiler (Chevron B19) te snel af. Carlos Monteverde en Gary Pearson reden zowaar een keer de race uit met hun Ferrari 512M en werden vierde, allen op korte afstand van de winnaars. De GT-zege ging weer eens naar de De Tomaso Pantera van Detlef von der Lieck en Ralf Kelleners.

FOTORISSIMA-6320

Marc Devis triomfeerde in CER2 met zijn Toj SC303. Dominique Guenat (Lola T286) en Sandy Watson/Martin O'Connell (Chevron B26) volgden de Belg op de voet. De GT-overwinning was een prooi voor de Porsche 935 K3 van Urs Beck en Patrick Simon.

FOTORISSIMA-5073

Martin Stretton (March 742) besliste in de Euro F2 een duel met Matthew Watts (March 772), maar Watts kon in de tweede race zegevieren nadat Stretton uitviel.

PHOTOCLASSICRACING-9829
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet