NK Historische Toerwagens & GT's

Retro: Onderhoudende races van het NK HTGT tijdens Racing Days op Assen

Startveld zaterdagmiddag

Het Nederlands Kampioenschap Historische Toerwagens en GT's zorgde voor twee zeer onderhoudende races op de als altijd druk bezochte Racing Days op het circuit van Assen.

Tekst: Jan-Bart Broertjes
Foto's: Erik van der Schaaf

Op zaterdagmiddag ging de strijd om de overwinning tussen Tom Kuiper in de Chevrolet Corvette en Bob Stevens in de Lotus Elan. Kuiper nam bij de start de leiding, maar Stevens zat hem steeds op de hielen en wist in de achtste ronde de eerste plaats over te nemen. Jos Stevens (Lotus Elan) werd derde.

Strijdende Marcossen 2

In de GTS11 klasse was de strijd heftig tussen Mark Dols en Robert Hamilton, beide in een Marcos 1800GT. Op de streep had Dols een halve seconde voorsprong.

Bijleveld in gevecht

De grote toerwagenklasse was een prooi voor Martin Bijleveld in de Ford Falcon, na een fraai gevecht met Jasper Izaks in de Mustang. In de CT08 klasse was Thomas Ardelt in de Volvo Amazon de winnaar, na een fel duel met Frank Romo (Lotus Cortina).

Newall in gevecht met Kuipers

Op zondag was de race nog spannender, want het duo Bob Stevens - Tom Kuiper werd aangevuld door Andy Newall in Rhea Sautter's Jaguar E-type. Kuiper nam opnieuw de leiding, terwijl Newall, gestart vanaf de achtste plaats, enkele ronden nodig had om aansluiting te krijgen met de twee koplopers. Dit drietal streed vervolgens ronden lang om iedere meter, waarbij Newall enkele keren bijna van de baan gleed en ook nog een bandenstapel toucheerde. Kuiper moest helaas na 7 ronden opgeven met een stotterende V8.

Ultime poging van Bob Stevens

Bob Stevens deed in de voorlaatste ronde een ultieme uitremactie in de GT bocht, maar hij blokkeerde zijn wielen. Dat gaf Newall wat lucht en de kans om de overwinning te pakken. Jos Stevens werd opnieuw derde, Mark Dols vierde en winnaar in GTS11. Jaap van der Ende won de grote toerwagenklasse, voor Mathias Devis en Frits Campagne, alle drie met een Ford Falcon.
De CT08 klasse werd na een flinke strijd gewonnen door Gerrit Jan van Leenen (Lotus Cortina), voor Thomas Ardelt in de Volvo. Jaap van der Ende leidt samen met co-equipier Martin Bijleveld de tussenstand in het kampioenschap. De volgende race is tijdens de Historic Grand Prix op Circuit Zandvoort.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 07 augustus 2017 14:22

  Wat een heerlijk veld. Mooie auto's, fraaie gevechten. Kijk met SMART uit naar de Historischre Grand Prix op zandvoort. http://historicgrandprix.nl

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 07 augustus 2017 15:25

  Deze twee waren toch écht de leukste races van het hele weekeinde. By far! Overal in het gevulde veld waren er spannende gevechten op het scherp van de snede. Wat gaan die historische jongens (M/V) toch tekeer!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet