Peter Auto

Retro: David & Olivier Hart winnen Sixties Endurance op Dijon

sixtiesendurance-fotorissima-0125

David en Olivier Hart hebben hun bezoek aan de Grand Prix de l'Age d'Or bekroond met een overwinning in de Sixties Endurance-race. Op Dijon lieten ook Armand Adriaans, Jan Gijzen, Michiel van Duyvendijk en Pascal Pandelaar zich van hun beste kant zien tijdens dit evenement van Peter Auto.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Peter Auto

Met een groot veld van meer dan 50 auto's was de Sixties Endurance-race het onbetwiste hoogtepunt van het weekend in Dijon. David en Olivier Hart schreven deze tweeuurswedstrijd uiteindelijk op dominante wijze op hun naam. In een top-7 die volledig uit Cobra's bestond, kwamen vader en zoon Hart met een hele ronde voorsprong op Philipp Oetli over de streep.

sixtiesendurance-fotorissima-0042

Michiel van Duyvendijk en Pascal Pandelaar finishten intussen als 15e algemeen en derde in de klasse. Alleen de snelle Morgan SLR van John Emberson/Bill Wykeham en het rappe duo Olly Bryant/Andrew Smith (net als de Nederlanders in een Porsche 911) bleken sneller in de GT2-klasse.

CopyrightStephanieBezard-GPAO17-0638

Armand Adriaans manifesteerde zich met zijn Belgische teamgenoot Kristoffer Cartenian intussen net zo goed. De Helmondenaar reed met de Shelby Mustang GT350 naar een sterke negende plaats. Jan Gijzen deed het in zijn oudere Lister Knobbly net zo goed: zijn 19e plaats algemeen was zeer verdienstelijk.

htc-fotorissima-1576

Adriaans liet ook in de Heritage Touring Cup van zich spreken. In de BMW 635 CSi reed hij naar een achtste plaats algemeen en een tweede plaats in de Groep A-klasse. De zege ging naar de Ford Capri 3100 RS van Gérard Lopez/Richard Meaden.

trofeonastrorosso-fotorissima-3069

In de twee Trofeo Nastro Rosso-races zegevierde Vincent Gaye weer twee maal in zijn Ferrari 275 GTB/C. Jan Gijzen reed zijn 275 GTB/4 in de eerste race naar een mooie vierde plaats.

cer1-fotorissima-2895

In CER1 hield Philip Bruehwilers Chevron B19 zijn ongeslagen status dit seizoen door de B19 van Maurizio Bianco te verslaan. Michel Lecourt en Raymond Narac waren met hun 911 RSR weer oppermachtig in de GT1-klasse.

cer2-fotorissima-2174

Mark Devis won met zijn Toj SC303 de CER2-race. De Belg bleef de Cheetah van Beat Eggimann voor. Pierre-Alain Thibault en Jürgen Barth werden derde algemeen in hun 935 K3 en wonnen daarmee de GT2-klasse.

eurof2classic-fotorissima-1986

In een kleiner veld dan op Spa won Martin O'Connell (Chevron B40) beide Euro F2-races. Twee keer versloeg hij Matthew Watts' March 772 nipt. Martin Stretton lag er met zijn March 782 in de eerste race al naast, waardoor hij ook in de tweede race geen bedreiging voor O'Connell vormde.

groupc-fotorissima-9935

Ook het Group C-veld was aardig gedecimeerd ten opzichte van Spa. Michel Lecourt/Raymond Narac (Porsche 962C) wonnen de eerste race, Kriton Lendoudis/Rui Aguas (Mercedes C11) de tweede race. Michiel Campagne was er deze keer niet bij met zijn Spice.

formulejunior-fotorissima-2220

De Historic Grand Prix Car Association vulde deze keer het programma van Peter Auto aan met maar liefst vier races, terwijl ook de FIA Lurani Trophy voor Formule Junior acte de presence gaf. Manfredo Rossi won met zijn Lotus 22 beide Junior-races. In de races van de HGPCA was er ook twee keer een dubbele winnaar: bij de pre-61-auto's Julian Bronson in zijn bulderende Scarab-Offenhauser, bij de pre-66-auto's Peter Horsman in zijn Lotus 18/21. In het geval van Horsman ging daar wel steeds een strijd met Will Nuttalls Cooper T53 aan vooraf.

hgpca1-fotorissima-0696
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet