Masters Historic Racing

Retro: Zandvoort ook in 2017 op kalender Masters Historic Racing

hgp2016-zaterdag-20

De Historic Grand Prix van Zandvoort maakt ook volgend seizoen deel uit van de kalender van Masters Historic Racing. Masters is een van de grootste organisatoren van historische kampioenschappen in Europa en verantwoordelijk voor twee officiële FIA-kampioenschappen.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

Al sinds het begin van Historic Grand Prix-nieuwe stijl (dus met geluidsdagen) levert Masters Historic Racing een belangrijk deel van het programma op Zandvoort. Ook in 2017 zal Masters op Zandvoort aantreden, met in ieder geval de toonaangevende kampioenschappen die de Britse organisatie van Ron Maydon onder zijn hoede heeft: het FIA Masters Historic Formula One Championship, het FIA Masters Historic Sports Car Championship en het Masters Gentlemen Drivers Pre-63 GT Championship.

hgp2016-zaterdag-2

2016 was een seizoen waarin Masters relatief dicht bij huis bleef: drie weekenden in Engeland, daarnaast uitstapjes naar Nederland, België en Duitsland. Alleen het afsluitende weekend op Jarama in Spanje was verder weg. In 2017 is Masters weer meer over het hele continent verspreid te vinden. De kalender ziet er als volgt uit:

8-9 april: Espiritu de Montjuic (Barcelona)
27-28 mei: Masters Historic Festival (Brands Hatch)
30 juni-2 juli: Grand Prix de France Historique (Magny Cours)
21-23 juli: Silverstone Classic (Silverstone)
11-13 augustus: Oldtimer Grand Prix (Nürburgring)
1-3 september: Historic Grand Prix (Zandvoort)
15-17 september: Spa Six Hours (Spa)
20-22 oktober: Estoril Historic Festival (Estoril)

Masters Historic Racing is een van de grootste organisatoren van historische kampioenschappen in Europa. Masters is verantwoordelijk voor twee van de drie FIA-kampioenschappen. Alleen de FIA Lurani Trophy voor Formule Juniors wordt niet door Masters bestierd. Op het vasteland is Peter Auto de grote tegenstrever. De Franse organisator heeft de Le Mans Classic als tweejaarlijks hoogtepunt van zijn kalender. De kampioenschappen van Peter Auto draaien dan ook vooral om Le Mans-auto's door de jaren heen.

hgp2016-vrijdag-14

Naast Masters Historic Racing en Peter Auto zijn Motor Racing Legends, de Historic Grand Prix Car Association en de HSCC in Europa actief als organisator van internationale historische kampioenschappen.

Reacties

  • 3
  • 10
   
  Anonieme gebruiker 04 november 2016 15:09

  Slechter dan 2016 kan het in ieder geval niet worden.

  • 2
  • 1
   
  Racing-Fan 04 november 2016 18:57

  Het commentaar dat je wist dat zou komen....

  • 0
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 05 november 2016 14:21

  Voor de verandering zou het denk ik wel leuk zijn als het CER van Peter Auto naar de Historic Grand Prix komt in plaats van een van de klasse die al vaker kwamen. Beetje afwisseling kan geen kwaad, de hele oude F1's waren er niet afgelopen jaar, die er weer bij en dan de 1000cc F3's er uit en een jaar later weer omwisselen. En even voor alle duidelijkheid ik ben niet de azijnzeiker van het bovenste bericht :)

  • 0
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 05 november 2016 18:19

  CER kun je niet los krijgen. Het is het hele pakket van Peter Auto of niks. En als je in zee gaat met Peter Auto, willen zij het hele evenement ook coördineren. Iets van Peter Auto en Masters naast elkaar op één evenement is sowieso onmogelijk!

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 05 november 2016 20:42

  Azijnzeiker of niet het holt natuurlijk achteruit op dat CPZ

  • 0
  • 0
   
  Martin Philippo 06 november 2016 08:10

  Dat CPZ moeite heeft met onderhoud, laat staan upgrades, ligt volgens mij niet zozeer aan CPZ zelf maar meer aan het gebrek aan belangstelling bij de bevolking. Max Verstappen zal zijn gezicht wat vaker moeten laten zien, ik herinner me bijvoorbeeld Italia a Zandvoort dat barstensvol was omdat hij tien minuutjes over de baan ging. Maar ik ga er nog steeds ontzettend graag naar toe!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet