NK Historische Toerwagens & GT's

Retro NK HTGT: Succes voor Jos Stevens op Gamma Racing Day

480 winnaar stevens

Voor de vierde keer op rij verzorgde het NK HTGT een historisch intermezzo tijdens de druk bezochte Gamma Racing Day op het TT Circuit in Assen. Lotus-coureur Jos Stevens vierde op zaterdag zijn verjaardag in stijl door in de eerste race onbedreigd de winst te pakken.

Tekst: Jan-Bart Broertjes
Foto's: Erik van der Schaaff

480 start1

480 start2


480 falcon strijd

Om de tweede plaats werd fel gestreden door Norbert Gross en Martin Bijleveld in Ford Falcons, op korte afstand gevolgd door Robert Hamilton met zijn Marcos. Gross en Hamilton mochten uiteindelijk na een mooie strijd naar het podium. De kleine toerwagenklasse werd gewonnen door René de Vries in zijn Mini Cooper.

marcos-wint 5469

Op zondag moesten de 180 pk's van Stevens' kleine Lotus het afleggen tegen de 650 pk sterke Chevrolet Corvette Grand Sport van Michiel Campagne, die achteraan moest starten. Dat is geen schande en Stevens was dan ook zeer tevreden met zijn tweede podiumplaats van het weekend.

480 ford falcon-nr289

Aanvankelijk waren Norbert Gross en Frans van Maarschalkerwaart de gangmakers in deze race, totdat Jos Stevens in de zesde ronde de leiding nam. Michiel Campagne lag op dat moment al derde en ook Bob Stevens, gestart als 31-ste, was goed naar voren gekomen in zijn Lotus Elan.

vlam van laarhoven
De vlam in de pijp bij Marcel van Laarhoven

Stevens junior nam de zelfs tweede plaats van zijn vader over in een poging de Corvette te achterhalen, maar hij spinde in de laatste bocht en viel terug naar de vierde plaats. Ook Hamilton vergaloppeerde zich in de laatste bocht. Hij werd zodoende zesde, voldoende voor winst in zijn klasse en behield daarmee de leiding in de tussenstand om het Nederlands kampioenschap. Jonathan Lewis won deze keer de Mini Cooper klasse.

480 frits campagne

Begin september wordt de strijd voortgezet als het NK HTGT powered by Gamma in actie komt tijdens de Historic Grand Prix op Zandvoort

Uitslag race 1:
1. Jos Stevens (Lotus Elan 26R) 2. Norbert Gross (Ford Falcon Sprint) 3. Robert Hamilton of Silvertonhill (Marcos 1800 GT) 4. Martin Bijleveld (Ford Falcon Sprint) 5. Stephen Perry (Ford Falcon Sprint) 6. Frans van Maarschalkerwaart (Shelby Mustang GT350)

VOLLEDIGE UITSLAG RACE 1

480 cees lubbers

Uitslag race 2:
1. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport) 2. Jos Stevens (Lotus Elan 26R) 3. Norbert Gross (Ford Falcon Sprint) 4. Bob Stevens (Lotus Elan 26R) 5. Frans van Maarschalkerwaart (Shelby Mustang GT350) 6. Robert Hamilton of Silvertonhill (Marcos 1800 GT)

VOLLEDIGE UITSLAG RACE 2

480 mustang strijd

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet