HARC

Retro: Groeten van de Spa Summer Classic 2016

spasummerclassic2016-30

Maar liefst vier Nederlandse – of 'Nederlandse' – kampioenschappen waren afgelopen weekend present tijdens de Spa Summer Classic. Dit gratis te bezoeken evenement is de zomerse evenknie van de Spa Six Hours. Dezelfde organisator, Roadbook, tekent ervoor. Die nu ook – op initiatief van vaste Six Hours-deelnemer Diogo Ferrão – een Spa Three Hours in het leven had geroepen. AUTOSPORT.NL proefde de sfeer en ervaarde het wisselende weer: 34 graden op donderdag, 23 graden op vrijdag, 12 graden op zaterdag. Okee, op zondag werd het wel iets warmer dan 1 graad boven nul...

Tekst en foto's: Jan-Bart Broertjes & Mattijs Diepraam

Spa Groeten 1

Honden mogen de pits niet in – maar deze was toch naar binnen geslopen.

Spa Groeten 2

De teams verzinnen van alles om hun auto in het donker te kunnen herkennen.

Spa Groeten 3

Monoposto's in afwachting van hun kwalificatie.

Spa Groeten 4

Oude rot Tommy Brorsson vierde zijn 70e verjaardag en is in zijn 50e raceseizoen nog steeds gretig – hij crashte in zijn outlap tijdens de vrije training.

Spa Groeten 5

De Tachyon-boys op zoek naar een trilling in de aandrijflijn van de Falcon.

Spa Groeten 6

De rijder knapt ondertussen een uiltje in deze schitterende Ford-camper.

Spa Groeten 8

Gewoon een hele mooie Ford Capri.

spasummerclassic2016-1

Twee debutanten: Maarten Hoeben (links) en Jan Willem van Es (rechts). Hun Austin A35 was een paar jaar de smaakmaker op Goodwood, onder meer in handen van Martin Brundle, en is nu eigendom van Van Es.

spasummerclassic2016-8

Als enige fifties-auto was 'Baby Boomer' een onsje te licht voor Spa, maar op zondag eindigde de auto niet als laatste. En de klasseoverwinning was sowieso voor de nieuwe publiekslieveling!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet