Retro

Retro 1989: Interim-circuit brengt leven in de brouwerij op Zandvoort480 dwars-fontijn
Karakteristieke dwarse stijl van Peter Fontijn.

Supertoerwagens/Racing Day
De supertoerwagens reden een aparte race en het was een prettige bijkomstigheid dat de Toyota Cup het weekend vrij had, waardoor er toch een aardig groep A-veld aan de start stond, compleet met zes Starlets. Piet Dam en Peter Fontijn waren wederom duidelijk de snelsten, bleven bij elkaar en met weer een overwinning stelde BMW-rijder Dam zijn kampioenschap veilig.

480 podium-groepa

Rob Nobels won de klasse tot 2500cc, Robert Voges had daarentegen zijn Toyota Corolla bij de preparateur gelaten om in de 24-uur van Zolder met fris materiaal te kunnen starten. Egbert Top stuurde zijn Omron-Starlet als eerste in de klasse tot 1300cc over de meet.

480 start-renault-turbo

Benelux Cup Renault 5 GT Turbo/Racing Day
Het was trainingssnelste Didier Defourny die resoluut de kop pakte, dit keer geen pech kende en afgemeten de race won. Achter hem speelde zich een interessant gevecht af tussen Yip Coronel. John Postmaa, Frans Verschuur en Leen de Groot.

480 tik-scholten
Jan Scholten heeft na een tik van Rob Peters al zijn wagenbeheersing nodig om niet weer in de schade te rijden.

Postmaa wist Coronel te verschalken, maar niet nadat hij zijn Renault vol in de achterkant van de Unigarant-Renault van Coronel had laten lopen. Het leverde hem geen schorsing op, maar een boete van 1000 gulden was de straf die Postmaa wel kreeg. Frank Caron kende weer eens een pechweekeind. Al in de vrije training had hij na remproblemen zijn wagen opgevouwen in de Hugenholtz-bocht. Nachtelijk gesleutel bracht de wagen toch op zaterdag weer in behoorlijke staat in de baan maar in de zondagse race kon Caron weer geen potten breken. Dit keer werd hij door een plotseling opkomende als verdwijnende benzinestoring geplaagd.

480 caju-zand
Het hart van autosport-journalist Caju ter Kuile kreeg het hard te verduren bij een angstig moment in de Tarzanbocht.

Autojournalist Caju ter Kuile deed de verantwoordelijken van Renault nog even verstijven van schrik toen hij met de gastenauto in de Tarzanbocht hard rechtdoor ging, maar de verbeterde uitloopstrook bracht gelukkig zonder enige schade redding.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet