Retro

Retro 1989: Interim-circuit brengt leven in de brouwerij op Zandvoort

480 start-fford-albers

Formule Ford 1600/Racing Day
Marcel Albers beheerste ook de tweede confrontatie op het interim tracé van Zandvoort. Poleposition, de race zelf en de snelste ronde schreef hij op zijn naam. Aangezien ook hij nu de uitstekende WP schokdempers had gemonteerd, die betere tractie vanuit de korte bochten geven, had Evan Kersbergen dit voordeeltje niet langer exclusief voor zichzelf. In de aanvangsronden probeerde Kersbergen nog wel fanatiek een weg langs Albers heen te vinden, maar vergeefs.

480 marc-goossens
Het Belgische talent Marc Goossens.

Kersbergen werd dus uiteindelijk tweede (op 2.6 sec.), het Belgische karttalent Marc Goossens (Europees kampioen 135cc) derde en Van Hoof vierde. Ten Wolde en Schellekens moesten ten gevolge van niet optimaal afgestelde auto's genoegen nemen met de twee volgende posities. Eric Roest domineerde eens te meer bij de pré 80's en werd tiende overall.

480 start-opel-lotus-ek

GM-Lotus Euroserie/Racing Day
De grid voor de zevende ronde van GM-Lotus Euroserie gaf een geheel Braziliaanse eerste startrij te zien. Het nieuwe talent Eduar Merhy Neto, die enkele weken geleden op Knutstorp zijn eerste autorace gewonnen had, en de routinier Paolo Carcasci. Peter Kox startte vanaf de derde rij, terwijl zijn grote rivaal om de titel vanaf de tweede rij mocht vertrekken. Neto nam gelijk na de start de leiding, gevolgd door Larsen, Kox, Noda en Wallinder. Twee ronden later was Noda reeds doorgestoten naar de tweede plaats en ging in duel met koploper Neto.

480 synchroon-spin

In de 24ste ronde probeerde de Japanner in de Tarzan bij de Braziliaan binnendoor te steken, daarbij volgens Neto opzettelijk diens rechter achterwiel rakend. Beide rijders spinden en verloren hun posities aan Larsen en Kox. De Deen stevende dankzij dit presentje naar een welkome derde overwinning dit seizoen. Kox had bij de finish het gat met Larsen gedicht tot een kleine 1.9 seconde en kwam als tweede binnen voor Noda, Wallinder en Neto, die zijn aspiraties op de titel in principe nu vaarwel kan zeggen. Kox heeft nu vijf punten achterstand op Larsen en hoopt op de volgende race op Spa weer maximum punten te scoren.

480 frank-eglem
Mooie prestatie van Frank Eglem.

Opvallend goed was de prestatie van de immer ondergefinancierde Frank Eglem. Na een gebroken accupool in de training stormde hij van de 29ste startplaats door naar de 12de bij de finish. Alles bij elkaar genomen was het een prachtige race geweest met vele prima gevechten door het hele veld heen. De GM-Lotus Euroserie had zijn klasse eens te meer bewezen.

Reacties

    • 3
    • 0
     
    Gerrie Hoekstra 02 december 2015 16:12

    De Opel Lotus had alles in zich om een succes te worden. De auto's zien er nu na ruim 25 jaar nog steeds fraai uit. Kan ook komen door de mooie uitstraling van het Vitaal Racing team van Jan Lammers in die tijd met rijders als Kalff, Vörös en Kox.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet