WRC

Rally WRC Italie: Opmars Ogier

Vrijdagmorgen staat geheel in het teken van het weer. Normaler wijze is het in Sardinië prachtig mediterraan zomerweer met blauwe luchten, volop zon en de daarbij horende temperaturen. Kijkend naar de lucht op vrijdag zien we uitsluitend vele tinten van grijs. De nacht van donderdag op vrijdag heeft het geplensd en de ochtendproeven kenmerken zich dan ook niet door stofwolken maar door modderpoelen maar wel afgewisseld met droge stukken. Andreas Mikkelsen ziet zijn kans schoon en vliegt uit de startblokken en leidt de wedstrijd tot de middagpauze.

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: PR

AV201807031
De matige resultaten in Portugal motiveerden Ogier tot een vrijdagmiddag offensief op Sardinië. Hij leidt de rally met bijna 19 seconden voorsprong


Opwindende middag
Onmiddellijk na de lunch heeft Ogier de 'aanvalsknop' in zijn hoofd weer gevonden. In de ochtendproeven was hij wel tevreden over zijn rijden, maar tot zijn verbazing pasten de tijden niet bij zijn gevoel. Vlak voor de middagservice lag hij op een vijfde plek ruim 23 seconden achter leider Mikkelsen. Op de eerstvolgende proef maakt hij het verschil in een keer goed en wint de proef met 26 seconden voorsprong op Mikkelsen. Op de derde middag proef valt voorlopig het doek voor Mikkelsen een probleem met de versnellingsbak maakt dat de Noor niet verder kan. Het laatste deel van de middag gaat het goed voor Ogier. Hij houdt de leiding vast terwijl er om hem heen allerlei slachtoffers vallen.

2018ITALY AUS 2783
Neuville gaat goed van start maar moet Ogier 's-middags laten gaan. "morgen moeteen we nog sterker rijde," is het commentaar van de Belg

De eerste is Thierry Neuville in een alles of niets poging raakt hij rechte spoor even kwijt. Hij komt over de finish maar verliest ruim 8 seconden, zonder achtervleugel en allerlei andere carrosseriedelen. Wel houdt hij de tweede plek vast maar zijn achterstand is nu 18 seconden.

TGR 0006
Jari-Matti Latvala heeft alles veranderd, zoals hij zelf zei. Voorlopig lijkt zijn nieuwe gemoedstoestand langzaam te gaan werken. Samen met zijn jubilerende navigator Miikka Anttila staat hij virtueel op een podium plek

Ott Tänak is wat minder gelukkig. Na een harde leiding over een jump gaan er op zijn dashboard allerlei noodlampen branden. Met een stomende motor zet hij de auto aan de kant van de weg. Niet veel later zien we nog een auto in het struweel staan. Deze keer is het Teemu Suninen. Hij raakte van de weg en kon niet op eigen kracht verder.

2025704-519bbt0wxp-whr
Mads Østberg is de beste Citroenrijder op de vijfde plek. "ik heb fouten gemaakt met de bandenkeuze..."


Voorlopige tussenstand Rally Italia Sardegna na 9 van de 20 proeven,
1. Ogier 1:35:56,9
2. Neuville +18,9
3. Latvala +37,2
4. Lappi +41,6
5. Ostberg +58,3
6. Paddon +1:01,5
7. Breen +1:26,0
Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet