WRC

Rally WRC Portugal: Neuville loopt uit

Op zaterdag stonden er zes proeven op het programma met een totale lengte van ruim 150 kilometer. Behalve de overlevenden van vrijdag, zagen we ook Ogier, Latvala en Mikkelsen weer terug. Zoals bekend is de medische situatie van Hayfen Paddon niet onrustbarend maar de artsen besloten dat het verstandiger was even wat rust te nemen door vrijdag avond in het ziekenhuis te blijven. Maar bij de middagpauze zagen we een redelijk ontspannen Paddon weer in de mediazone bij de service.

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: PR

2018PORTUGAL FD 242
Thierry Neuville bouwde zaterdag aan een mogelijke overwinning en vergrootte zijn voorsprong naar bijna 40 seconden


Het weer was goed, maar voor de tweede helft van de middag is er wat regen voorspeld. Het belangrijkste gevecht is het gevecht tussen Neuville en Evans. Op de eerste zaterdag proef is Latvala de snelste man maar tweede man is Neuville die drie telen pakt op Evans. De Fordrijder slaat op Cabeceiras de Basto de volgende proef, terug en komt weer wat dichterbij. Dan vindt de Belg het genoeg. Op de 37 kilometer lange Amarante proef vergroot hij het gaatje van net geen13 seconden naar een enorm gat van van bijna een halve minuut. Hij doet het ietsje rustiger aan op de een na laatste proef en verliest weer wat. Op de tweede doorkomst van de Amarante gaat Neuville er toch nog even voor zitten en hij heeft nu een voorsprong van bijna 40 seconde. Evans heeft 17 seconde voorsprong op Sordo, dus de kaarten lijken geschud. Maar morgen staan er nog vier proeven op het programma met een totale lengte van ruim 50 kilometer.

GM201805097
Elfyn Evans ield stand maar kon uiteindelijk niet dichter bij de eerste plek komen.

Kris Meeke
Kris Meeke zit niet zo lekker in zijn vel. Hij scoort matige tijden op de eerste twee proeven van zaterdag en ligt op een zevende plek. Op de derde proef van de ochtend gaat het helemaal mis voor de Citroën piloot. Hij raakt van de weg en blijft in een aantal bomen hangen. De rijders zijn OK maar de auto zal waarschijnlijk deze rally niet meer starten.

TGR 0017
Esapekka Lappi is op jacht naar de derde plek van Sordo 

2005292-3nepji6a22-whr
Mads Ostberg is nog steeds de leidende Citroen rijder. 


Voorlopige tussenstand Rally Portugal na zaterdag
1. Neuville 3:16:30
2. Evans +39,8
3. Sordo +57.2
4. Suninen +1:01.9
5. Lappi +1:13,0
6. Ostberg +3:14,1
7. Breen +4:53.1

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet