WRC

Rally WRC Monte Carlo: Ogier handhaaft zich

Vrijdag stond vooral in het teken van het weer. In de ochtend was het mistig maar redelijk droog in de middag begon het te hozen. De man van de dag was Ott Tanak. De nieuwe Toyota rijder toonde dat hij zeer snel gewend aan zijn nieuwe auto. Op alle proeven klasseerde hij zich in de top drie en twee maal was hij de snelste man. Van de 42 seconden achterstand aan het einde van donderdag, waren er aan het einde van vrijdag nog 15 over.

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: PR

Ogi Monte18Vrijdag Ondanks een "stomme fout" toch nog steeds vooraan Sebastien Ogier

Stomme fout
Daarbij werd hij wel enigszins geholpen door een fout van Ogier. "Het was een stomme fout," zei Ogier. "Ik spinde in een hairpin en had geen zin achteruit te steken. Dus reed ik vooruit de berm in, maar daar bleek helaas een greppel te zitten. Gelukkig waren er genoeg omstanders om me te helpen..." Het kostte hem wel ongeveer een halve minuut. Inmiddels was Mikkelsen uitgevallen met een dynamo probleem en had Neuville een lekke band opgelopen die hem (nog) verder terugwierp in het klassement. Dani Sordo hield de eer van Hyundai hoog door een mooie 3e plek aan het einde van de dag. De Toyota brigade volgde met Lappi en Latvala.

De Nederlanders
Kevin Abbring had een goede dag. Hij eindigde de dag als 16e algemeen, maar wat belangrijker was, was dat hij in de WRC2 klasse steeds hoog eindigde. Zo won hij twee proeven, was hij op drie proeven tweede, alleen op de vijfde proef ging het iets minder en was hij vijfde. In de rangschikking van WRC2 steeg hij naar de derde plek. Ook Henk Vossen was weer aan de finish en een brede glimlach gaf aan dat hij genoot. Hij hoort niet meer bij de toppers maar in zijn vijftigste jubileumjaar handhaafde hij zich toch gewoon in het klassement. Uiteindelijk op een 39e plaats.

Tussenstand aan het einde van vrijdag avond:
1. Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +2:07:15.4
2. Ott Tänak-Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +14.9
3. Dani Sordo-Marc Marti (Hyundai 120 Coupe WRC) +59.7
4. Esapekka Lapp-Janne Ferme (Toyota Yaris WRC) +1:09.9
5. Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:10.1
6. Kris Meeke-Paul Nagle (Citroen DS3 WRC) +2:45.5
7. Bryan Bouffier-Xavier Panseri (Ford Fiesta WRC) +3:34.6
8. Elfyn Evans-Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +4:01.7
9. Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +4:04.1
10. Craig Breen-Scott Martin (Citroen DS3 WRC) +5:06.6
16. Kevin Abbring-Pieter Tsjoen (Ford Fiesta R5) +17:11.3
39. Henk Vossen-Radboud van Hoek (Ford Fiesta R5) +52:54.1

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet