Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BRC

Rally- BRC: Verschueren wint in Vlaanderen; Abbring tweede

Verschueren

Vincent Verschueren heeft met zijn overwinning in de Omloop van Vlaanderen een belangrijke stap richting het kampioenschap gezet. Achter de Belg werd onze landgenoot Kevin Abbring knap tweede.

Tekst: Steven van Veenendaal
Foto's: BRC Media

Op de snelle proeven rondom Roeselaere wist Abbring van tevoren al dat hij het moeilijk zou krijgen tegen de Skoda's van Verschueren en Princen. Met net een tandje meer power is het lastig om daar bij te blijven.

Abbring actie Kevin Abbring smeet zijn Peugeot weer over de proeven maar had het moeilijk tegen de Skoda's. 

Toen Verschueren uit zicht verdween besloot Abbring dan ook op safe te gaan en de rally 'rustig' uit te rijden. "Onze Peugeot was weer een voorbeeld van betrouwbaarheid. Hoewel we hem serieus op de proef hebben gesteld, werden we met geen enkel probleem geconfronteerd." sprak hij na afloop tevreden.

Abbring portret
Bij de finish was er toch reden toch lachen voor Abbring met een mooie tweede plaats. 

Hoewel Abbring drie snelste tijden noteerde, kon hij niet echt meedoen om de overwinning. Dat gevecht ging tusse de Skoda Fabia R5's van Verschueren en Princen en 'dark horse' Andy Lefevere met een ouder model Fabia in de WRC variant.

Op de openingsavond is het stuivertje wisselen tussen Verschueren en Princen, waarbij de laatste met een marge van slechts 1,5 seconden met de leiding kan gaan overnachten.

Princen
Op vrijdagavond was Princen nog het snelst...

Direct op de eerste proef op zaterdagochtend gaat het echter mis voor Princen. Op koude banden verslikt hij zich in een flauwe bocht naar links en belandt hij in de berm. Met substantiële schade moet hij zijn Skoda achterlaten, einde wedstrijd.

Verschueren krijgt de leiding zo in de schoot geworpen maar wordt nog flink onder druk gezet door Lefevere. Hoewel zijn Skoda behoorlijk op leeftijd is, biedt de extra power van de WRC krachtbron hem toch de mogelijkheid om te strijden met de toppers. Vooral op de proef Passendale (waar Princen 's-morgens van de weg was gegaan) klokt Lefevere supertijden, waarmee hij zelfs de leiding grijpt.

Lefevere
Geduchte concurrent voor de R5's, Lefevere in zijn oude WRC

In de stromende regen gaat het een proef later echter mis voor Lefevere die ook van de weg gaat. Verschueren kan zo onbedreigd naar de overwinning rijden. De punten die hij daarmee binnen haalt promoveren hem bovendien weer naar de leiding in het kampioenschap.

Uitslag 58e Conxion Omloop van Vlaanderen
1. Verschueren-Hostens Skoda Fabia R5 1.55.07,4
2. Abbring-Tsjoen Peugeot 208 T16 +59,8
3. Duquesne-Geerlandt Ford Fiesta R5 +4.01,7
4. Boxoen-Vermeulen Skoda Fabia R5 +5.07,5
5. Maeyaert-Dewulf Ford Fiesta R5 +6.44,2
6. Lietaer-Noppe Subaru Legacy RS +7.08,9
7. Coene-Beernaert Mitsubishi Lancer Evo X +7.32,2
8. Barbier-Provoost Mitsubishi Lancer Evo X +9.17,1
9. Boulat-de Busser BMW M3 E36 +9.51,8
10. Delplace-Bruneel Porsche 997 GT3 +10.16,7
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet