WRC

Rally WRC Argentinië: Als hij wil winnen moet hij er wel voor vechten!

Ook na de zaterdagse proeven ligt Elfyn Evans nog steeds aan de leiding in Argentinië, maar Thierry Neuville legde hem het vuur na aan de schenen en is tot op 11 seconden genaderd. Evans gaf echter aan de winst niet zo maar weg te geven met de woorden "Als hij wil winnen moet hij er wel voor vechten. Dat wordt een spannende finale in de vroege zondagavond (Nederlandse tijd)

Evans zat Er zijn kapers op de kust maar Evans belooft zij huid duur te verkopen. 


Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: PR

De man uit Wales begon de dag goed en bouwde zijn voorsprong uit tot meer dan 1 minuut door de eerste proef te winnen. Daarna was Kris Meeke hem twee keer te snel af. Ook kreeg hij wat kleine dingetjes zoals een lekke band. "Daardoor was mijn vertrouwen niet optimaal," meldde Evans. Dat gaf aan Thierry Neuville de kans langzaam aan de voorsprong van Evans te knagen. Hij was tot 11 seconden genaderd aan het einde van zaterdag. Op het menu staan nog 3 proeven van in totaal zo'n 55 kilometer. De strijd is nog niet gestreden dus. Drie Ford's en een Hyundai in de top vier met net geen vijftig seconden tussen nummer 1 en nummer 4. Dat kan nog wat vuurwerk geven. De finale is te zien op WRC+ om vijf uur op zondag middag.

Neuville ARG
Eén van die kapers is Thierry Neuville...

Pechvogels
De zaterdag was een absolute pechdag voor Citroën. Het begon al met Craig Breen. Bij het wegrijden uit het parc fermé bleek er olie te lekken uit zijn motor. In de service daarna kon het lek niet gedicht worden. Dus voor de start van de eerste zaterdag proef was Breen al weer uitgevallen. Hij zal op zondag weer starten omdat de monteurs het lek gevonden hebben. Team leider Meeke ging aanvankelijk heel goed met twee 'scratches'. "Dat is voor de monteurs die zo hard gewerkt hebben," zei hij nog. Maar niet lang daarna ging het fout bij het uitkomen van een snelle bocht raakte hij ui balans, vloog op een wegkant en begon te rollen. De bemanning bleef geheel ongedeerd, maar auto was duidelijk niet meer in staat nog verder te strijden. Een anderepechvogel was Mads Østberg. Hij lag in het begin op een tweede plek maar verloor bij een klein uitstapje wat onderdelen van de aerodynamica waardoor hij uiteindelijk van de weg raakte en moest opgeven.

Tussenstand YPF Rally Argentina na zaterdag

1. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) 2:53:45.7
2. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai 120 Coupe WRC) +11.5
3. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +26.8
4. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +49.9
5. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:24.6
6. Hayden Paddon / John Kennard (Hyundai i20 Coupe WRC) +4:26.7
7. Juho Hänninen / Kaj Lindström (Toyota Yaris WRC) +9:34.3
8. Lorenzo Bertelli / Simone Scattolin (Ford Fiesta WRC) +12:10.0
9. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai i20 Coupe WRC) +13:26.8
10. Pontus Tidemand / Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +13:57.5
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet