WRC

Rally WRC Corsica: Rally van de 10.000 bochten van start

Op vrijdag ochtend gingen er ruim 80 teams van start in de vierde ronde van het Wereld Rallykampioenschap. Na het uitstapje in Mexico is de karavaan weer even terug op Europese bodem. Voor het eerst zullen we de prestaties kunnen zien van de nieuwe generatie WRC wagens op droog en ijsvrij asfalt. Alle ogen waren gericht op Kris Meeke en Sebastien Ogier. De winnaar van de vorige rally tegen de voorlopige leider in het kampioenschap. Direct daarachter kijken we naar Thierry Neuville die desperaat op zoek is naar een overwinning voor zijn team. Tot nu toe is de Hyundai erg snel maar ook het enige team zonder overwinning.

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: PR

2017005386AL
Kris Meeke is na de eerste dag de leider in de Rally Corsica 

Shakedown was donderdag een prooi voor Ogier en op vrijdag werd de hierboven aangekondigde strijd inderdaad werkelijk. In het aantal overwinningen leidt Meeke met 3-1. Drie van de vier proeven waren voor de C3 rijder; de overgebleven proef was voor de Ford rijder. Het gaat tussen Meeke en Ogier is nu 10,3 seconden. Ogier voelde zich in het begin van de wedstrijd nog wat onzeker maar aan het einde van de vierde proef was hij opmerkelijk positief: "We liggen nu op de tweede plaats dus zeker geen slechte dag, stap voor stap gaat het steeds beter en morgen is er weer een dag.

2017005233RO Sebastien Ogier had volgens eigen zeggen  'geen slechte dag' 

Problemen
Niet voor iedereen liep het naar wens. Toyota rijder Hänninen gleed wat weg en raakte een muurtje van een brug. Daarbij brak er een klein brandje uit. Met een behoorlijke vertraging kon hij verder maar later moest hij toch uitvallen voor de dag. Voor Elfyn Evans waren er hydraulische problemen die er onder andere voor zorgden dat de dit jaar weer geïntroduceerde center differentieel niet werkte, ook het schakelmechanisme met de flippers aan het stuur wekte niet goed dat maakte de auto zeer lastig om te rijden. Hij verloor ruim zeven minuten, maar dat was minder dan hij zou hebben gekregen als hij was uitgevallen en morgen weer gestart was in Rally 2. Laatste slachtoffer van de dag was Ott Tänak. Hij lag vierde toen hij op de3 derde proef van vrijdag van de weg schoot. Hij liep nauwelijks schade op maar kon niet meer weg komen. Hij viel dus wel uit en mag het morgen weer proberen.

Live erbij zijn?
Op zaterdag middag om 16:00 uur wordt op WRC+ weer een live proef uitgezonden. De PowerStage op zondag om 12:00 uur is uiteraard ook weer live te volgen op dit betaalde TV station.

Tussenstand Che Guevara Energy Drink Tour de Corse na dag 1.
1. Meeke Citroën C3 WRC 1:16:32.1
2. Ogier Ford Fiesta 17 WRC +10.3
3. Neuville Hyundai I20 Coupé WRC +25.8
4. Breen Citroën C3 WRC +52.4
5. Sordo Hyundai I20 Coupé WRC +53.8
6. Latvala Toyota Yaris WRC +1:00.2
7. Paddon Hyundai I20 Coupé WRC +1:18.8
8. Lefebvre Citroën C3 WRC +2:07.6
9. Mikkelsen Skoda Fabia R5 +2:57.3
10. Suninen Ford Fiesta R5 +4:07.3

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet