WRC

Rally WRC Wales-GB: Ogier sleept vierde wereldtitel voor Volkswagen binnen

Na een rally waarin Sebastien Ogier duidelijk de toon aangaf haalde de Fransman de felbegeerde vierde wereldtitel binnen voor Volkswagen. Hiermee sloot hij de huidige versie van de World Rally Cars af. Volgend jaar is er een nieuw jaar met nieuwe kansen wellicht ook voor de andere teams.

WalesGB-3619

Ogier was weer de snelste


Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: Rally-eMag

Ott Tänak deed de hele wedstrijd zijn uiterste best en won alle proeven op zondag, Toch was het niet snel genoeg. Ook nu controleerde de Fransman de wedstrijd. Zondag middag bleek dat zijn voorsprong voldoende was en won hij. Werk gever Volkswagen was daar zeer tevreden over want een winst van Ogier was voldoende om de titel te pakken.

WalesGB-4602 Jim van den Heuvel deed veel ervaring op in Wales 

Van den Heuvel en Abbring
Na de pechdag van vrijdag voor Jim van den Heuvel was het nu zaak het koppie erbj te houden en dat onze landgenoot. Hij finishte de wedstrijd en werd uiteindelijk 40e algemeen. De klassering is niet het belangrijkste. Ik ben gekomen om te leren en dat heb ik gedaan. Wat een fantastisch evenement zeg, Ik vind hem bijna nog leuker dan Polen.

WalesGB-3406
Kevin Abbring had drie keer pech...

Voor Abbring was het een rampenweekend in Wales. Hij reed de PowerStage en was meteen de snelste in een R5. Toen schoot hij van de weg door een plotseling leeglopende band. Op dag twee kwam hij niet eens bij de start van de eerste proef van die dag doordat er ergens in de aandrijflijn iets afbrak. 'Driemaal is scheepsrecht,' zei navigator Seb Marshall. "Nu moet het toch lukken." Helaas kwam Abbring niet verder dan 6 van de 7 proeven. Met uitzondering van één proef won hij alle zes de proeven in de WRC2, maar op de laatste proef ging het voor de derde keer in drie dagen mis. Hij schoot van de weg en verspeelde daarmee zijn kans op toch nog een mooi resultaat. Abbring heeft weer bewezen erg snel te zijn toch krijgt hij niet de ervaring die nodig is op dit niveau.

Uitslag Dayinsure Wales Rally GB

01 Ogier (VW Polo R WRC) 3h 14m 30.2s
02 Tänak (Ford Fiësta RS WRC) +10.2s
03 Neuville (Hyundai i20 NG WRC) +1m 35.4s
04 Paddon (Hyundai i20 NG WRC) +1m 54.9s
05 Meeke (Citroën DS3 WRC) +2m 35.2s
06 Sordo (Hyundai i20 NG WRC) +4m 02.6s
07 Latvala (VW Polo R WRC) +4m 28.3s
08 Østberg (Ford Fiësta RS WRC) +4m 38.3s
09 Lefebvre (Citroën DS3 WRC) +7m 12.2s
10 Camilli (Ford Fiësta RS WRC) +8m 19.3s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet