WRC

Rally WRC Wales-GB: Ogier consolideert en gemengde emoties voor de Nederlanders

Mist, regen felle zon, modder en zelfs stof dat waren de ingrediënten van de zaterdag in Wales. Sebastien Ogier won niet alle proeven maar controleerde de zaak tot op de seconde. Ott Tänak deed zijn best maar bleef toch 'hangen' op de tweede plek. Halverwege de middag was de voorsprong van Ogier geslonken van ruim 37 seconden naar net geen 25. Toen was het tijd voor de noodrem. Ogier gaf iets meer gas en sloot de dag af op net geen 34 seconden. Over de hele dag verloor hij dus 3 tellen. Zijn kans om zondag te winnen en de titel voor Volkswagen binnen te slepen mogen dus gunstig genoemd worden. Tanak heeft een minuut voorsprong op Neuville, dus de tweede stap op het podium lijkt ook een gelopen race, maar om als eerste te finishen moet je eerst finishen.

WAL Zaterdag-1

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: Steven van Veenendaal / Rally-eMag

Nederlandse lach en een traan
Voor Jim van den Heuvel liep alles naar wens. "De hele dag ging het leuk en het was een mooie ervaring dat rijden op gravel. Ik ga het steeds leuker vinden. Polen was al leuk maar dit was nog mooier. Dat komt vooral door de afwisseling. Het ene moment rijd je op een droog stuk en drie bochten verder rijd je door een plas. De wegen bleven relatief goed omdat het hard onverhard is. Alleen in de bochten moet je uitkijken daar is de toplaag soms weg gereden en dan verschijnen er grote stenen. Ik heb net mijn banden even bekeken maar ik ben blij dat in een of twee daarvan de lucht niet uitgelopen is. Maar morgen gaan we nog een dagje aan het werk, Ik verheug me er nu al op."

WAL Zaterdag-4

Voor Kevin Abbring viel het doek al voor hij bij de eerste proef was. "Op de verbindingsroute zo'n 25 kilometer voor de start van de eerste proef, hoorden we ineens een klap," verklaart navigator Seb Marshall. "En daarna allerlei verontrustende geluiden uit de bak. Bijna meteen daarna kwam de wagen tot stilstand en we konden niet verder. Dat was natuurlijk teleurstellend maar morgen is er weer een dag. Hopelijk hebben we dan geen pech. Driemaal is scheepsrecht."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet