WRC

Rally WRC Polen: Tanak trotse leider in snelle thriller (Update)

De eerste dag van de rally van Polen verliep geheel naar verwachting, alhoewel de hoofdrol spelers niet helemaal degenen waren die we vooraf hadden gekozen. Eén ding is zeker: Polen maakt zijn reputatie van supersnelle rally meer dan waar. Het gemiddelde op de proeven ligt vaak boven de 120 kilometer per uur en dat op onverharde paden!

160703 Tanak07POL16cm226
Tijdens een echt snelle rally bljken de DMack banden van Ott Tänak goed hun werk te doen. 

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: PR


Sebatien Ogier wordt ook in Polen weer gehinderd door zijn startpositie. Hem vinden we dus niet op kop, maar hij is uiteraard nooit ver weg. Aan het eind van de dag, als hij op de vierde plaats ligt zien we dan ook weer zijn ietwat gepijnigde gezicht en horen zijn vaste commentaar: "Meer kon ik niet doen!"

Inderdaad hadden de rijders voor hem allemaal een betere startpositie. De strijd gaat daar vooral tussen Ott Tänak, Andreas Mikkelsen en Hayden Paddon. Vooral de eerste twee maken elkaar het leven behoorlijk zuur. Ze zitten elkaar voortdurend op de huid maar de DMack banden van Tänak lijken iets meer grip te krijgen en de Ford Fiësta RS WRC blijkt bij dit soort snelheden dus ook voldoende gewicht in de schaal te kunnen werpen.

Mikkelsen Polen Mikkelsen vol in de aanval maar hij kan Tänak (nog) niet bijhouden

Na de reguliere proeven in het redelijk vlakke achterland van de toeristenplaats Mikolajki in het noord oosten van Polen heet Tanak een voorsprong van vier tellen opgebouwd. Bij de afsluitende SuperSpecial van vrijdag verdubbelde de man uit Estland zijn voorsprong nog eens tot ruim vier tellen. Op zaterdag gaat de strijd weer volop verder on der leiding dus van Ott Tänak.

Tussenstand Rally van Polen na 10 klassementsproeven:

1 Tänak (Ford Fiesta) 1h 01m 23.0s
02 Mikkelsen (VW Polo) +4.2s
03 Paddon (Hyundai NG i20)+10.2s
04 Ogier (VW Polo) +16.3s
05 Neuville (Hyundai NG i20) +20.4s
06 Latvala (VW Polo) +36.6s
07 Lefebvre (Citroën DS3) +39.4s
08 Breen (Citroën DS3) +41.1s
09 Camilli (Ford Fiesta) +58.6s
10 Østberg (Ford Fiesta) +1m 06.7s

Laatste nieuws:
Ook op de eerste zaterdagproef gaat Tänak gewoon door waar hij vrijdag stopte: het winnen van proeven. Meteen pakt hij vierseconden op Paddon en maar liefst bijna zeven op Mikkelsen. De strijd gaat dus gewoon door met Tänak aan de leiding, Mikkelsen in de achtervolging en Paddon die dichter bij Mikkelsen komt! 

Paddon07POL16cm191
Hayden Paddon is vol in de aanval
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet