ERC

Rally ERC Ieper: Veel belangstelling voor Abbring

Onze landgenoot Kevin Abbring rijdt niet mee in de officiële wedstrijd. Toch mocht hij zich vlak voor de start van de Kenotek Ypres Rally verheugen op een grote belangstelling. De reden? Hij geeft er de nieuwe Hyundai i20 R5 haar officiële debuut. Aangezien de auto nog niet gehomologeerd is rijdt hij als voorrijder maar de belangstelling is er dus niet minder om.

Ypres16-7947
Kevin Abbring was goed te spreken in in Ieper: "Ik heb een goed gevoel met de auto!"

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: Rally-eMag Harry van Veenendaal


"We zijn best tevreden met de auto," meldt Abbring. "We hebben hier in net geen half jaar een auto uit de grond gestampt met een zeer toegewijd team en ik kan allen meer tevreden zijn met het resultaat. Ik voel me goed in de auto en ik heb hier natuurlijk niet de druk van de rijders die de wedstrijd rijden, maar het is natuurlijk wel een test waarin we een aantal zaken op punt willen zetten. Maar we hoeven geen risico te nemen en dat is ook wel prettig want het is hier behoorlijk tricky. We geven de gereden tijden hier nog niet door, maar aan het einde van de rally hebben we wel een goed beeld hoop ik."

De meeste rijders klagen wel enigszins over omstandigheden. De enorme regenbuien in die ook ons land teisterden deden hetzelfde in België. Er ligt dus veel modder op de wegen veroorzaakt door het beruchte snijden. Onontbeerlijk om hier snel te gaan maaar tevens ook heel gevaarlijk, zeker met de huidige hoeveelheden modder voor je het weet kost het een lekke band of erger.


Ypres16-7923 Dankzij de hulp van vele vrienden en kennissen konden Hermen Kobus en Erik de Wild terug komen 


Op de startlijst vinden we ook onze landgenoten Hermen Kobus en Erik de Wild. Na hun pechrally op de Canarische eilanden leek zijn Europese seizoen een behoorlijke knauw te krijgen maar dankzij crowdfunding kreeg hij voldoende geld bij elkaar om zijn Skoda weer in wedstrijdstaat te krijgen. Ook dit tweetal zien we dus aan de start in de kattenstad, een van Kobus' favoriete rally's. Hij begon meteen goed door donderdag op de qualifying stage een vierde tijd te rijden. 
In de kop kijkt iedereen vooral uit naar Freddy Loix die inmiddels tien keer won in Ieper en die ook dit jaar weer hoge ogen zal gooien zeker als we kijken naar zijn resultaten in het Belgisch kampioenschap.

De wedstrijd begint op vrijdag aan het einde van de middag en zaterdag avond wordt de winnaar weer op het finishpodium op de Grote Markt in Ieper.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet