WRC

Rally WRC Monte Carlo: Tweestrijd Meeke vs Ogier: Voordeel Ogier

De hele tweede dag van de Rallye Monte Carlo stond in het teken van de tweestrijd Ogier Meeke. De Noord Ier, verlost van zware druk op zijn schouders weerstond vele aanvallen van de Franse wereldkampioen. Aan het einde van de dag moest hij toch het hoofd buigen en pakte Ogier beslissende seconden. Toch is de strijd nog niet gestreden want het verschil is minder dan 10 seconden. Precies het verschil dat Ogier op de allerlaatste proef van vandaag goed maakte.

Friday ASN-1
Ogier was toch weer de snelste man vandaag, maar hij moest er hard voor werken

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: Rally-eMag: Steven van Veenendaal

Friday ASN-3
Op de laatste proef van de dag verspeelde Meeke zijn voorsporng, maar de strijd gaat morgen verder.


Jari Matti Latvala en Andreas Mikkelsen bevestigden de absolute VW hegemonie met een derde en vierde plek. Verheugende ontwikkeling is de klassering van Thierry Neuville. Met zijn fonkel nieuwe New Generation i20 legde hij beslag op de voorlopige vijfde plek. Hopelijk is het vertrouwen bij de Belg dus weer terug en kan hij nu weer laten zien waarom Hyundai hem ooit wegkocht bij M-Sport om de Koreaanse kleuren te gaan verdedigen.

Friday ASN-5
Neuville vond het een lastig dagje vandaag, maar aan de finish was hij toch tevreden: "Het belangrijkste is dat wer nog bij zijn!"


Achter Neuville vinden we Mads Østberg die nog even moet wennen aan zijn nieuwe auto en dito bijrijder. Toch is hij niet ontevreden met dit resultaat. Hij wordt gevolgd door Dani Sordo die wel wat bromde over de afstelling van zijn Hyundai.

Uitvallers
Deze rijders stonden dus allemaal aan de finish. Dat kan niet gezegd worden van Robert Kubica en Hayden Paddon. Kort na elkaar lieten ze zich op de eerste proef van vandaag verrassen door een plak ijs. Beide auto's raakten zodanig beschadigd dat ze beiden niet verder konden. Het zelfde gold voor Lorenzo Bertelli. Hij ging de ongelijke strijd aan met een boom en kon ook niet meer verder. De nieuwe M-Sport recruut Eric Camilli was  het volgende slachtoffer. Ook hij overleefde de vrijdag niet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet