WRC

Rally WRC Monte Carlo: Goede start voor Kris Meeke

Rijders, teammanagers en vertegenwoordigers van alle betrokkenen bij het WRC hadden vandaag een drukke dag vol verplichtingen. In het statige Hotel de Paris naast het wereldberoemde casino waar in mei de Formule 1 wagens bijna over de stoep razen werd de opening van het WRC seizoen gevierd. Beroemdheden werden op uitnodiging van de teams blootgesteld aan een rondje in een echte World Rallycar met aan het stuur een echte rallyrijder. De bekendste man die wij ontdekten was Jari Litmanen, speler van Ajax uit de tijd dat de Amsterdamse club aan de Europese top stond.

Meeke Nagle-1
Kris Meeke, hier net terug van de shakedown, pakte vanavond de leiding in de Rallye van Monte Carlo

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: Steven van Veenendaal

Ook aanwezig was uiteraard Kris Meeke, samen met zijn bijrijder Paul Nagle rijdt hij dit jaar een 'tussenjaar'. Zijn werkgever Citroën neemt zoals bekend een sabbatical om de nieuwe auto voor volgend jaar te ontwikkelen. Deze wagen wordt mede door Meeke ontwikkeld maar verder rijdt hij onder de vlag van het Abu Dhabi World Rallyteam een beperkt programma, zonder kampioenschaps-aspiraties, of –druk.

Meeke Nagle-3
Navigator Paul Nagle dagdroomde, maar stond een aantal uren later aan de leding in Monte Carlo. 

Maar een sportman blijft een sportman dus meteen pakt hij de leiding in de tussenstand van de Rallye Monte Carlo. Op de eerste proef was Ogier (wie anders?) nog de snelste, maar op de tweede wordt de regerend wereldkampioen overtroefd door Meeke. Als hij weer in Gap is mag hij als leider in de wedstrijd gaan slapen. Hij heeft een voorsprong van net geen zeven tellen op Ogier die op zijn beurt gevolgd wordt door Andreas Mikkelsen die 20 seconden verliest. Jari Matti Latvala is al wat achteropgeraakt doordat hij op een gladde plek weg gleed tegen een steen. Hij verloor 38 seconden en is nu o de terugweg naar Gap. Op vrijdag gaan de rijders verder.

Litmanen-5288-2
Onder de beroemdheden troffen wij ook een 'half Nederlandse' persoonlijkheid uit de sportwereld: Jari Litmanen (Foto: Harry van Veenendaal)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet