Supercar Challenge

DSC: Jos Menten maakt switch van Francorchamps naar Assen

Jos Menten start op Assen zaterdag en zondag met de Marcos in de Dutch Supercar Challenge. Samen met Cor Euser aast de coureur uit Haelen op de titel.

Het avontuur met PSI op Francorchamps tijdens de Proximus 24 Hours is over. "Het is heel raar gelopen. Ondanks alle strubbelingen vooraf heeft Christian Schumacher, de teambaas van PSI, op het laatste moment onze Porsche moeten terugtrekken. Gisteren werden we bij de technische keuring geconfronteerd met het feit dat we met een kleinere restrictor moesten rijden. In het voorjaar was met de Technische Commissarissen afgesproken dat met een 33 restrictor werd gereden. Na een hevige discussie mocht de 33 restrictor blijven maar dan kreeg de auto extra gewicht toebedeeld. Dat vond Schumacher niet terecht omdat volgens hem de gemaakte afspraken werden geschonden. Vanochtend is de knoop definitief doorgehakt om niet van start te gaan. Een besluit wat ik moet respecteren", vertelde een teleurgestelde Jos Menten.

Dit weekeinde wordt op Assen het lustrum van de Rizla Racing Day gevierd. Voor Jos Menten de gelegenheid om de ergernis van zich af te rijden. "Ik vind het zonde om deze kans aan mij voorbij te laten gaan. Cor Euser belde mij gisteravond toen de problemen ontstonden in Francorchamps dat er voor mij nog een plaatsje op de Marcos Mantis beschikbaar was. Ik heb dat sportieve gebaar van harte begroet en dus rijden we zaterdag en zondag op Assen. Het is wel geen 24 Uren van Francorchamps maar in ieder geval kan ik rijden. Dat is het belangrijkste. Vanwege alle overwinningen en goede klasseringen moeten we nu alleen bijna elke race, door de tijdstraf tijdens de pitstop, bijna 3 minuten stilstaan. Maar we gaan er voor. Ik wil me de titel samen met Cor Euser niet laten ontgaan", vertelde Jos Menten aan de telefoon op weg naar Assen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet