Benelux Racing League

BRL: Grote namen winnen debuutraces BRL (lang)
Spectaculair
De allereerste race in de BRL was gelijk spectaculair. Al in de eerste ronde zouden vijf coureurs hun race zien eindigen. Uiteindelijk zouden maar acht auto's over de finish komen.
Bij de start liep alles nog op rolletjes. Euser was goed weg en kon de leiding nemen, met achter zich Donald Molenaar en de goed gestarte Donny Crevels, die Duncan Huisman kon verschalken. Achter hen deed zich het eerste serieuze race-incident van de wedstrijd voor. Elran Nijenhuis, vertrokken van plaats zeven, kwam dwars op de baan terecht, waardoor Thomas Mutsch en Barry Maessen achter hem een ontwijkende beweging moesten maken. Hierbij raakten zij elkaar, wat voor beiden 'einde race' betekende. Nijenhuis kon zijn race wel vervolgen en zou uiteindelijk als vierde over de finish komen.
Ondertussen was Donny Crevels fors sneller dan Molenaar en Euser, in de eerste ronde plaatste hij bij de busstop-chicane zijn eerste aanval op de leider in de wedstrijd Cor Euser. Donny was de enige die heelhuids uit dit duel kwam. Euser en Molenaar kwamen hardhandig met elkaar in aanraking, wat voor beiden het einde van hun race betekende. Felle strijd
Achter leider Donny Crevels reden Duncan Huisman en Phil Bastiaans. Het drietal op kop kon door het incident met Euser en Molenaar gelijk een gat slaan met de rest van het veld. Maar Bastiaans nam geen genoegen met de derde plek. In de vijfde ronde wist hij met een mooie inhaalactie de tweede positie van Duncan over te nemen. In deze positie zou hij ook over de finish komen. Bastiaans: "Ik ben wel tevreden met dit resultaat. Het ging er heftig aan toe en ik zat eerste rang bij het gebeuren met Euser en Molenaar. Ik kon van die situatie profiteren. Donny was niet bij te houden, dus besloot ik om mijn banden te sparen en geen overbodige risico's te nemen. Bovendien had ik erg last van remproblemen. Maar dit is niet slecht voor de eerste keer."
Duncan Huisman leek verzekerd van een derde (podium)plaats, maar een ronde voor het einde van de race kreeg hij een klapband. "Ik vond dat de auto al vanaf het begin van de wedstrijd vreemd stuurde, hij wilde niet meer linksaf", vertelde Huisman. Pech voor Huisman dus, die toch nog als zesde werd geklasseerd. Zijn klapband zorgde voor een flinke beschadiging aan de kunststof body van zijn auto.
De eerste race leverde een mooie overwinning voor Donny Crevels op. Hij kon met een voorsprong op de rest zonder problemen als eerste over de eindstreep komen. Uiteraard was Crevels blij. "Ik heb op de juiste plek en het juiste moment de aanval ingezet. Dat heeft in mijn voordeel uitgepakt. Dit is echt super."
Jeroen Reijntjens had wederom pech. "Ik had last van forse onbalans in de cardanas. Het was zo heftig, dat ik continu de pook moest vasthouden om te voorkomen dat de versnelling eruit zou schieten." Jeroen parkeerde zijn auto na twee rondjes in de pits om verdere schade te voorkomen. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet