Benelux Racing League

BRL: Snel, spectaculair en betaalbaar: MW V6 Series

 Tijdens de Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort reed een auto uit de MW V6 Series zijn eerste race. Jeroen Reijntjens en Sandor van Es stelden met de nieuwe auto meteen de pole position veilig. Door technische problemen zat er geen hoge eindklassering in. Een MW V6 Silhouette is een soort tussenvorm van de VEGE Series en de V8STAR. Op nationaal niveau lijkt de klasse thans geen al te grote kansen te hebben, we hebben immers met z'n allen al moeite genoeg om de bestaande klassen ordentelijk te vullen. Internationaal gezien lijkt de klasse zeker kansrijk.

Tekst: Roy van er Laan - Foto's: Tim Bohme en Gerrie HoekstraDe naam Harry Maessen zal weinigen op Circuit Park Zandvoort iets zeggen. Wij van AUTOSPORT.NL hadden in ieder geval nog nooit van hem gehoord. Maessen, een Limburgse ondernemer, is een bekende verschijning in de Ovalracing-scene. Voor deze vorm van autosport wilde Maessen een nieuwe auto ontwikkelen. Buiten de Ovalracing bleek meteen veel interesse te zijn voor het concept, met als gevolg dat Maessen nu bezig is om een internationale raceserie rond de auto op te zetten.

850 kilo, 325 pk

Maessen kwam met zijn plannen voor een nieuwe Ovalracing-auto terecht bij Gerd Weyenberg, een bekende naam in Ovalracing en ook in de historische autosport. Weyenberg is een topper in de klasse Youngtimers. Zijn bedrijf Weytech Technical Assistance heeft een jaar aan het ontwerp van de nieuwe auto gewerkt. Het resultaat is een auto die bestaat uit een buizenchassis en een kunststof body, een concept dat we ook in de VEGE Series tegenkomen. Voorin ligt een Ford 4,0 V6 met thans nog 285 pk, een vermogen dat zal groeien naar 325 pk. De totale auto weegt slechts tussen de 850 en 875 kilo, onder meer afhankelijk van de uiteindelijke wielenkeuze. Via een sequentiële zesbak worden de achterwielen aangedreven.   

De auto die tijdens de Nieuwjaarsrace in actie kwam, was voorzien van een op de Ford Mondeo gelijkende body. Net als bij de V8STAR is het mogelijk om op het buizenchassis een andere carrosserie te monteren, volgens Maessen 'lopen er op dit gebied diverse gesprekken'. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet