DTM

DTM: Wiet Huidekoper weg bij OpelWiet Huidekoper, de Nederlandse technisch directeur van het Opel DTM Center in het Zuidduitse Bobingen bij Augsburg, is weg. Officieel zei men bij Opel tijdens het DTM-finaleweekend op het circuit van Hockenheim dat Huidekoper ziek is, maar sportbaas Volker Strycek gaf tegenover AUTOSPORT.NL het vertrek van de Nederlander toe.

Tekst: René de Boer  
Foto: PR

Twee weken geleden al uitte Huidekoper in een artikel in "De Telegraaf" uitgebreid zijn ongenoegen over de situatie bij Opel, waar de afgelopen winter vele veranderingen werden doorgevoerd om de lange reeks van slechte resultaten van het merk in de DTM te beëindigen. De creatie van het Opel DTM Center was een van de maatregelen die werden genomen, ook het aantrekken van Huidekoper behoorde daartoe. De betrokkene zelf was niet bereikbaar voor commentaar. De rijders van Opel werden op vrijdagmorgen geïnformeerd over het vertrek van de Nederlander, met de mededeling dat na het weekend nadere informatie volgt.

Volker Strycek verklaarde: "We hadden een contract met Wiet Huidekoper tot eind dit jaar, met een optie die eind september afliep. Die hebben we niet opgenomen. Vervolgens hebben we gevraagd of het zinvol zou zijn om hem nog hier bij de laatste race te hebben, en we hebben besloten dat het beter voor hem zou zijn om thuis te blijven." De Duitser haastte zich vervolgens te verklaren: "Dit besluit heeft niets te maken met Huidekopers technische capaciteiten, waaraan we geenszins twijfelen. Maar bij zo'n functie horen ook heel andere taken, en als geheel hebben we besloten dat het beter is om de samenwerking niet voort te zetten. Om succesvol te zijn, is het nodig dat je bepaalde zaken optimaliseert, en een beslissing als deze hoort daarbij." Het is bekend dat Huidekoper al werkte aan de Opel Vectra voor volgend jaar. "Zijn vertrek nu heeft geen grote invloed", aldus Strycek. "Onze werkwijze is zo gestructureerd dat we in teams werken, zodat niet alles aan een persoon hangt."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet