Porsche Cups

Div: Stippler wint Porsche Carrera CupAl na de kwalificatie van de Porsche Carrera Cup werd duidelijk dat de Nederlanders geen hoge ogen zouden gooien op hun thuiscircuit. Michael Bleekemolen kwalificeerde zich als beste Nederlander op een zestiende plaats, Paulien Zwart op de voorlaatste negentiende en Evert Kroon op de twintigste plaats.

Fotografie: Gerrie Hoekstra
Tekst: Marco Antheunisse

Bij de start waren er direct problemen voor polesitter Klaus Graf, hij moest al na enkele meters zijn Porsche in de berm stilzetten. De rest van het veld was echter prima weg. Al na één ronde werd duidelijk dat de winnaar van de race uit de top vijf zou komen, want die sloegen onmiddellijk een groot gat met de rest van het veld. Na zijn vroege uitschakeling in de Porsche race in het voorprogramma van de Grand Prix op Monza was het geluk opnieuw niet aan de zijde van Michael Bleekemolen. Al na vier ronden zorgden remproblemen ervoor dat verder rijden niet verantwoord was en moest Michael Bleekemolen dus al vroegtijdig in de wedstrijd opgeven. "Het leek erop of ik zonder remmen reed, om zelfs maar een klein beetje snelheid te minderen moest ik de rem tot de bodem intrappen. Met de snelheden waar we mee rijden is dat echt niet te doen, zodat ik de pit wel moest opzoeken", aldus een teleurgestelde Michael Bleekemolen.
Paulien Zwart en Evert Kroon wonnen ronde na ronde een positie. Helaas niet door tegenstanders te passeren, maar omdat er zes uitvallers waren eindigde Paulien als beste Nederlander op de veertiende plaats, Evert Kroon werd vijftiende.

De top vijf reed de gehele race als aan een touwtje over het circuit, maar mogelijkheden om te passeren kwamen er in het geheel niet. En dus kon Frank Stippler zijn leidende positie in het klassement verstevigen, met nog één race te gaan kan alleen Mike Rockenfeller hem nog van de titel afhouden.Frank Stippler zegeviert en doet een goede stap richting kampioenschap.

Sebastiaan Bleekemolen kwam in de Porsche Carrera Cup nog niet in actie, omdat de wagen met zijn achillespeesblessure te zwaar te handelen is. In de Clio Renault Sport Cup, die zondag 21 september op Spa-Francorchamps gereden wordt, komt Sebastiaan echter wel in actie. Michael Bleekemolen stapte dan ook direct na de Porsche race in de auto om naar Spa-Francorchamps te rijden, waar hij hoopt een beter resultaat te halen dan in de Porsche Carrera Cup.

Uitslag race Porsche Carrera Cup 2003, Circuit Park Zandvoort:
1. Frank Stippler (Dui), 19 ronden in 34.15.307
2. Romain Dumas (Fra), op 0,660
3. Wolf Henzler (Dui), op 1,140
4. Christian Menzel (Dui), op 1,676
5. Mike Rockenfeller (Dui), op 2,421
14. Paulien Zwart (Ned), op 1,09.733
15. Evert Kroon (Ned), op 1,29.339.
Uitgevallen: Michael Bleekemolen, ronde 4.

Stand:
1. Stippler, 122
2. Rockenfeller, 116
3. Dumas, 98
4. Henzler, 96
5. Menzel, 81
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet