Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Citroën Saxo Cup

Ferry Duivenvoorde brengt spanning terug in Pearle Citroën Saxo CUP

ferrymaster3

In de vierde race van de Pearle Citroën Saxo CUP heeft Ferry Duivenvoorde weer eens van zich doen laten spreken. Duivenvoorde nam direkt na de start de koppositie van Joost Koenders over door vanaf de buitenzijde van de eerste startrij naar binnen te duiken. De Noordwijkerhouter wist de leidende positie tot het einde van de race te behouden.

Tekst: Rob Blom
Foto's: Gerrie Hoekstra

saxo-2

Gaby Uljee schreef haar Citroën Saxo compleet af. Donderdagavond na de crash werd er een nieuwe carrosserie in de juiste kleuren gespoten en de vrijdag erop werd er met man en macht aan de auto gebouwd.
Door hard werken van het hele team kon Gaby alsnog deelnemen aan de tijdtraining en de race.


match-rijders

Onverwacht
Koenders had deze aanval allerminst verwacht. 'Ferry reed vandaag, zoals het hele weekend al, zeer sterk. Vlak na de start zag ik mijn grootste concurrent ineens naar binnen duiken en voor ik het wist zat hij aan de rechterzijde naast mij', aldus de leider in het tussenklassement die de race begon vanaf pole position. Joost kon als excuus aanvoeren dat hij last had van een griepje en daardoor dus minder geconcentreerd aan de wedstrijd begon.

  ferrymaster2

Tevreden

Duivenvoorde liet zich gedurende de trainingen al voorin het veld zien. De trainingen verliepen perfect en precies naar wens. Duivenvoorde: 'Ik wist dat de monteurs de auto perfect hadden afgesteld en kon daarom bij voorbaat al rekenen op een spannende race. Het is jammer dat ik de afgelopen twee races niet in de buurt van Joost te vinden was, maar ik dacht dat dit toch een leuke wedstrijd was'.
 
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet