Dutch Touring Car Championship

DTCC: Renault slaat keihard toe

480-driemaal-renault

Ron Boon glom van trots. De man die door Renault Nederland is aangesteld om het sportprogramma te coördineren had daar ook alle reden toe. Twee pole positions, twee overwinningen, één volledig Renault-podium: de twee races van het Auto Trader DUTCH tijdens de Pinksterraces waren overduidelijk een prooi voor het Renault Dealer team.

Tekst: Hans van der Klis
Foto's: Gerrie Hoekstra

dtcc-4
De BMW's van het H&P Panorama team hadden het nakijken.


Het lijkt erop dat Team Verschuur, dat in opdracht van Renault Nederland de Méganes prepareert, een uitstekende klus heeft geklaard. Frans Verschuur, die zelf één van de Méganes bestuurt, stelde zich na het weekend desalniettemin bescheiden op. 'We moeten maar zien hoever we komen als we zelf een ballast van 60 kilo mee krijgen, zoals Sandor van Es dit weekend. Dat betekent dat we de setup voor een deel weer moeten gaan aanpassen. Maar het betekent tegelijkertijd dat we nog lang niet uitontwikkeld zijn.'
  480 molenaar handtekening

Zoals Van Es het Paasweekend domineerde in zijn H&P Panorama BMW, zo wist Donald Molenaar de twee DUTCH-races tijdens de Pinksterraces naar zich toe te trekken. Beide keren wist Marcel Alderden pole position voor zich op te eisen.

dtcc

De eerste race kwam hij niet verder dan een paar honderd meter doordat hij zijn versnellingsbak in de soep trok, de tweede keer moest hij al voor de eerste bocht Molenaar voor laten gaan. 'We hadden inderdaad de afspraak gemaakt dat degene die als eerste de Tarzan bereikte, in principe met rust gelaten zou worden. Of een ander moest wel heel veel sneller rijden...', zei Alderden in een openhartige bui achteraf. Verschuur probeerde deze ontboezeming nog enigszins te ontkrachten, maar slaagde daar maar half in.


Aanwinst
Dit jaar lijkt het team het beter voor elkaar te hebben. Er worden een aantal kortere races gereden, er is een rollende start ingevoerd, die de achterwielaangedreven BMW's beduidend minder voordeel oplevert dan een stilstaande start, en het budget is met behulp van een aantal kapitaalkrachtige sponsors verder opgeschroefd. Voor dit weekend zijn de versnellingsbakken vervangen en is er veel aan de setup gesleuteld. 'We hebben veel kunnen testen, waardoor we inderdaad een stuk verder zijn met de auto.'
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet