Super Car Cup

Div: Super Car Cup: René Snel zet zegetocht voort

Op het circuit van Zolder (B) liet René Snel zien dat er met hem en zijn 600 pk sterke Porsche 911 GT2 niet te spotten valt. Snel, die zijn naam eer aandoet, pakte tijdens de trainingen voor de race van de Super Car Cup in het kader van het New Race Festival de pole position met een rondetijd van 1:42.743. Een tijd die, zo bleek later, niet ver van de tijden van de supersnelle Belcar-klasse af lag. Ook in de race was Snel de beste.

Tekst: Rob Blom
Foto's Gerrie Hoekstra


Sportklasse
In de Sportklasse van de Super Car Cup zorgde Charles Vink voor een verrassing. Vink, die nog nooit een race had gereden op het circuit van Zolder, reed met zijn BMW M3 naar een vijfde startplek in zijn klasse. De wagen bleek makkelijk mee te kunnen strijden in de hogere regionen. De race begon met een goede start van René Snel, die de eerste ronde een beetje onwennig doorkwam. Zijn naaste belager, Henk van der Wilt die deelneemt in een spierwitte Marcos, zag kans om heel even aan de leiding van de race te gaan. Echter tijdens de eerste doorkomst op het rechte stuk voor de hoofdtribune was het de mooie groen/witte Porsche van Snel die de Marcos alleen nog maar de achterzijde van de auto liet zien.

Kampioen
Van der Wilt kreeg het hierna flink aan de stok met Remko Papenburg, rijdend in de Porsche 993. De regerend kampioen in de Klasse B van de Ferrari-Porsche Challenge wist Van der Wilt voorbij te steken en de tweede plaats in de race tot het eind vast te houden.
Rob Knook kon de hoge verwachtingen voorafgaand aan de race niet waarmaken. De Marcos-coureur moest met lede ogen toezien hoe zowel Frans van Os, rijdend in een BMW M3 GTR, als Henk van der Wilt de afstand van het begin tot het eind van de race gelijk hielden.

Wederom Oliver
In de Supersport-klasse was er wederom een zege voor de Duitser Oliver Brinkmann. Brinkmann, die de race in Assen ook al op zijn naam schreef, zag het gat met zijn naaste belagers in de klasse een stuk groter worden.

Huib Olij
Huib Olij reed zijn eerste race van het seizoen in de Super Car Cup. Olij, die in het verleden aan diverse toerwagenkampioenschappen in Nederland heeft deelgenomen, besloot zijn Mercedes Evo weer eens tevoorschijn te halen, hetgeen resulteerde in een eerste positie op de startgrid en een tweede positie in de Supersport-klasse in de race.

Tevreden
Initiator van de Super Car Cup, Bert Moritz, kon na de race ook tevreden zijn. Hij eindigde op een vierde plaats in de Supersport klasse. John Moritz, broer en mededirecteur van Moritz Tuning: 'De motor klinkt goed, we hebben alleen nog te weinig grip. Hier gaan we de komende tijd hard aan werken'.
Charles Vink kon in de Sport-klasse zijn goede trainingspositie niet omzetten in een goed eindresultaat in de race. De onfortuinlijke coureur kreeg in de tiende ronde te kampen met een versnellingsbakprobleem. 'Iets dat nog niet eerder was voorgekomen bij de BMW', aldus monteur Joop Sallevelt. 'Tijdens eerdere trainingsdagen op dit circuit heeft Charles heel wat kilometers afgelegd met de geheel kaalgemaakte en doorgelaste BMW. Het enige probleem dat we toen hadden was een lek geslagen carterpan, veroorzaakt door een kei in de grindbak. Vanmorgen vroeg is er nog iemand uit Nederland gekomen met een nieuw inlaatspruitstuk. Tijdens de training was dat onderdeel kapot gegaan.'
In de race waren het de BMW's van Frank Gerhards, Albert Meuter en Arnaud Neumann die in de Sportklasse weer oppermachtig waren.

Uitslagen GT-klasse
1. René Snel Porsche 911
2. Remko Papenburg Porsche 993
3. Henk van der Wilt Marcos
4. Frans van Os BMW M3 GTR
5. Rob Knook Marcos
6. John Inzinger Porsche 911
7. Peter van der Kolk BMW M3 GTR
8. Dick van Elk Lotus Esprit

Supersport-klasse
1. Oliver Brinkmann BMW 320i
2. Huib Olij Mercedes Evo
3. Harry Stoeltie BMW M3
4. Bert Moritz Ford Mustang
5. Dick den Hartog Mercedes 190
6. Dennis Bus Ford Sierra

Sport-klasse
1. Frank Gerhards BMW M3
2. Albert Meuter BMW M3
3. Arnaud Neumann BMW M3
4. Jeroen den Rooijen BMW M3
5. Arthur Janssen BMW M3
6. Peter Fontijn BMW 325i
7. Stefan-Mark Thomeier Opel Manta
8. Charles Vink BMW M3
9. Alex Schoep BMW 325i
10. Wim v.d. Pol BMW M3
11. Max Schoep BMW 325i

Tussenstand Super Car Cup (onder voorbehoud)
GT:

1. René Snel 65
2. Rob Knook 45
2. Henk van der Wilt 45
4. Peter van der Kolk 30
5. John Inzinger 27
5. Dick van Elk 27

Supersport:
1. Oliver Brinkmann 61
2. Harry Stoeltie 53
3. Ronald Zaal 30
4.Bert Moritz 24
5. Manfred van Drueten 22

Sport:
1. Pieter van Soelen 40
2. Ron Braspenning 38
3. Ben Janbroers 30
4. Albert Meuter 30
5. Arnaud Neumann 30

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet