Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

F3: Lewis Hamilton absolute Master of Formula 3

 hamilton_race

De laatste Marlboro Masters heeft een machtige naam naar voren gebracht. Lewis Hamilton is het hele seizoen al ‘master and commander’ in de Formule 3 Euroseries en op Circuit Park Zandvoort was het niet veel anders. Met een indrukwekkende voorsprong kwam zijn leidende positie geen enkele keer in gevaar en na 25 ronden kwam de Britse rijder dolgelukkig over de eindstreep. Adrian Sutil maakte het ASM-feestje compleet door tweede te worden, met in zijn kielzog Lucas di Grassi van Manor Motorsport. Giedo van der Garde was beste Nederlander met een zesde plaats.

 giedo_race

Tekst: Laura Postma, fotografie: Gerrie Hoekstra

Eigenlijk had iedereen van te voren al voorzichtig zijn kaarten op Hamilton gezet. Het is geen geheim dat ASM de zaken het beste voor elkaar heeft in de Formule 3 en met name Hamilton, maar ook Sutil weten de potentie van de auto’s om te zetten in prestaties. In de kwalificaties waren de twee teamgenoten nog zeer aan elkaar gewaagd, in de race zette Hamilton de toon. Bij de start wist hij zijn pole position gelijk om te zetten in een leidende positie en na één ronde had hij al zes tienden voorsprong. Die wist hij gedurende de race gestaag uit te bouwen, waarbij hij soms in één ronde een seconde wist te pakken. Daarnaast verbeterde hij het ronderecord van de Formule 3 met een tijd van 1:32.044.

Sutil kon daardoor geen serieuze aanval doen. Bovendien voelde hij de hete adem van de temperamentvolle Braziliaan Lucas di Grassi in zijn nek, die met name in de laatste fase van de race een aantal pogingen deed om erlangs te komen. Dat lukte echter niet en Di Grassi moest genoegen nemen met een derde plaats, waar hij toch tevreden mee was.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet