Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Räikkönen blijft uit mêlee en leidt dubbelzege in


Reacties
Kimi Räikkönen: “Ten eerste ben ik blij dat Heikki Kovalainen gewoon weinig mankeert. Wat mezelf betreft had ik geen perfecte start, maar het was goed genoeg om vooraan te blijven. Ik had nog wel harder kunnen rijden, maar dat had vandaag geen zin. We moesten immers voorzichtig blijven, dat zag je wel met de safetycars. De auto was prima vandaag, het enige probleempje dat ik had was bij de tweede pitstop, toen ik op twee auto’s moest wachten voor ik weg kon.”

Felipe Massa: “Ik had een goede start en kon voorbij aan Fernando. Ik had één ronde minder brandstof dan Kimi, maar kon dit niet uitbuiten om op kop te komen. Met twee Ferrari’s op één en twee hebben we echter goede zaken gedaan in het kampioenschap. We hebben in de kwalificatie echter ook gezien dat de concurrentie dichtbij zit dus we zullen hard moeten blijven werken.”

Lewis Hamilton: “Lewis Hamilton: "Het is fijn om weer terug op podium te zijn. Fernando was wat lichter dan ik en dat hadden we eigenlijk ook wel verwacht, dus die konden we na de eerste stop voorbij. Verder had ik weinig problemen al kon ik de Ferrari’s niet aanvallen. Ik kwam langs het ongeluk en zag een roodachtige auto staan, maar ik wist niet of dat Heikki was of een Ferrari of zo. Het team informeerde me echter dat het Heikki was, maar gelukkig ook dat hij niets mankeerde. Ik heb het net nog teruggezien en het leek erg veel op mijn ongeluk op de Nürburgring vorig jaar.”

Uitslag Grand Prix van Spanje
1. Kimi Räikkönen, 66 ronden
2. Felipe Massa, op 3.228
3. Lewis Hamilton, op 4.187
4. Robert Kubica, op 5.694
5. Mark Webber, op 35.938
6. Jenson Button, op 53.010
7. Kazuki Nakajima, op 58.244
8. Jarno Trulli, op 59.435
9. Nick Heidfeld, op 1:03.073
10. Giancarlo Fisichella, op 1 ronde

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet