Sportscars

Sportscars: Jan Lammers en Michael Vergers in actie op Sebring

sebring_2
Jan Lammers met Björn Guntlisbergen, de Nederlandse fysiotherapeut van het Zwitserse Horag-team

Met Jan Lammers en Michael Vergers komen er dit weekend twee landgenpoten in actie tijdens de 56e editie van de 12-uursrace voor sportwagens op het circuit van Sebring in de Amerikaanse staat Florida, traditioneel de opening van het seizoen in de American Le Mans Series. Lammers komt samen met de Belg Didier Theys en de Zwitser Fredy Lienhardt in actie met de Porsche RS Spyder van Lienhardts team Horag Racing. Vergers rijdt samen met de Deen Juan Barazi en de Fransman Jean Ravier met de Zytek van het Barazi-Epsilon-team.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions
Lammers: "Dyson-Porsches als graadmeter"
Lammers rijdt in Sebring voor het eerst met de Porsche RS Spyder, waarmee hij dit seizoen de Europese Le Mans Series rijdt. "Een fantastische auto om mee te rijden", berichtte Lammers na zijn eerste ervaringen in Sebring. "Natuurlijk lichter dan een LMP1, heel veel grip, een beetje vergelijkbaar met een Formule 3." In Sebring rijdt het team nog met een motor volgens de 2007-specificatie. "Daarmee komen we zo'n 0,8 seconde per ronde tekort op de Dyson-Porsches, die al met 2008-motor rijden en voor ons een beetje de graadmeter zijn", verklaart Lammers. Voor de Europese races krijgt het team een nieuwe motor. Lammers heeft er duidelijk zin in: "Het wordt een prachtig seizoen."

sebring_1
Michael Vergers in Sebring


Michael Vergers op zoek naar grip
De tweede Nederlander in Sebring, Michael Vergers, rijdt met de Zytek van het Barazi-Epsilon-team, evenals Lammers in de LMP2-klasse. "Michelin heeft een nieuwe bandensoort ontwikkeld, maar die is voor ons niet optimaal. Voor de Porsches is die heel goed, omdat die qua afstelling een stuk harder zijn, maar omdat onze Zytek een zachtere wielophanging heeft, krijgen we geen temperatuur in de banden. Daar moeten we nog aan werken, maar stukje bij beetje krijgen we het probleem onder de knie", aldus Vergers, die dit jaar opnieuw een volledig LMS-programma rijdt.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet