Diversen

Div: BTCC-kansen Duncan Huisman lijken verkeken

jelley_btcc_480
Niet Duncan Huisman, maar Stephen Jelley zit dit seizoen in de tweede RAC-BMW in het BTCC

Het Britse RAC-team, dat wordt gerund door West Surrey Racing van Dick Bennetts, maakte bekend dat Stephen Jelley dit seizoen voor het team zal uitkomen in het British Touring Car Championship, naast Colin Turkington, die aan zijn tweede seizoen bij de renstal begint. Jelley werd vorig jaar met het team Räikkönen-Robertson Racing derde in het Brits Formule 3-kampioenschap. Daarmee lijken de kansen van Duncan Huisman op een zitje in het BTCC verkeken. Huisman reed vorig jaar tijdens de WK-finale in Macau voor West Surrey Racing en teambaas Dick Bennetts leek daarna vastbesloten om onze landgenoot voor een BTCC-campagne vast te leggen. Quod non, dus.

Tekst: René de Boer
Foto: PR

Goede dingen gedaan voor BMW
"We zijn wel in onderhandeling geweest, maar hadden al een tijd niks meer gehoord", verklaart Huisman desgevraagd. Voor hem zou een BTCC-campagne een mooie gelegenheid zijn geweest om zijn toerwagenloopbaan weer nieuwe vaart te geven, want na zijn halve WTCC-campagne in 2006 met het BMW Team Italy-Spain van Roberto Ravaglia en Umberto Grano raakte Huisman wat op dood spoor. Des te merkwaardiger blijft de politiek van BMW Motorsport, want ondanks het feit dat Huisman regelmatig goede dingen voor het merk uit München gedaan heeft (winnaar van de 24 Uur op de Nürburgring, keurig plaats gemaakt voor Jörg Müller in Valencia in 2006 en voor Andy Priaulx tijdens de WK-finale in Macau vorig jaar), lukt het om de een of andere reden toch maar niet om voor Huisman een vast zitje in één van de vijf fabrieks-BMW's in het WTCC te krijgen.

Ander programma
Gevraagd naar wat Huisman nu gaat doen, zegt hij: "Ik heb wel een ander programma, maar daar kan ik op dit moment nog niks over zeggen. Dat zal binnen korte tijd wel bekend worden." Het zou ons niet verbazen als het daarbij gaat om de deelname aan de BFGoodrich Langstreckenmeisterschaft op de Nürburgring, een baan waar Huisman erkend snel is en zijn sporen inmiddels ruimschoots heeft verdiend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet