IndyCar

IRL/Champcar: Kort nieuws. Japanner Mutoh tekent bij AGR en ex-coureurs kritisch over beide series

De Japanner Hideki Mutoh wordt de opvolger van Dario Franchitti bij Andretti Green Racing in de IRL. Ook uitten ex-Champcar/IRL-coureurs A.J. Allmendinger en Adrian Fernandez zich kritisch over de toekomst van beide kampioenschappen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s: IRL

hideki_mutoh
Nieuwe ster op de ovals? De Japanner Mutoh

Hideki Mutoh naar Andretti Green Racing
De 25-jarige Japanner Hideki Mutoh volgt Dario Franchitti bij het Team van Andretti Green Racing op. De Amerikaanse pers reageerde nogal sceptisch. Mutoh kwam het afgelopen seizoen in de Infiniti Proseries uit en eindigde achter de Brit Alex Lloyd als tweede in het kampioenschap. Mutoh won twee races op Kentucky en tijdens het F1 weekend op Indianapolis. Mutoh daarentegen maakte echter een indrukwekkend debuut tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen op Chicagoland. Met het team van Panther Racing eindigde hij als 8e. Mutoh wordt overigens door Aguri Suzuki ondersteund.

A, J. Allmendinger en Adrian Fenrandez kritisch
Ex- Champcar/Indycar-coureurs A.J. Allmendinger en Adrian Fernandez haalden begin deze week fel uit naar zowel de IRL als Champcar. Beiden vonden dat het hoognodig tijd wordt dat beide kampioenschappen moeten fuseren willen ze definitief niet bij het grote publiek uit de gratie raken. Adrian Fernandez: “Als je in de VS geen sterk kampioenschap hebt, moet je niet naar Japan gaan(IRL) en Champcar is nog niet rijp om naar Europa te gaan.” A.J. Allmendinger die nu voor Red Bull Toyota in NASCAR uitkomt oordeelde dat beide series kampen met een gebrek aan sponsoring en marketing.”

Extra boost voor Champcar in Mexico
Tijdens de Champcarfinale in Mexico zullen de Champcars gedurende 75 seconden over 100pk boost beschikken. Mario Dominguez denkt dat het racen daardoor nog spectaculairder zal worden. Champcar bestudeert deze optie met het oog op 2008.

sa_mutoh
Indrukwekkend debuut van Mutoh in de IRL op Chicagoland
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet