IndyCar

Champcar: Groeten uit Zolder (2)

Komend weekend zijn de Champcars in Assen. Als voorproefje volgt hier een kijkje achter de Amerikaanse Champcar-schermen van afgelopen weekend op het Belgische Zolder.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Gerrie Hoekstra, Johnny Loix en Tim Böhme

coureurs_rondrit

Champcars is een strak geregisseerd geheel. Voor de start werden de 17 coureurs een rondje over het circuit gereden om het publiek te groeten. De truck diende precies 18 minuten voor de start terug te zijn in de pitstraat, want dan moesten de rijders snel hun racebolides in springen.

bandje_speelt

Terwijl komend weekend Normaal-zanger Bennie Jolink het Amerikaanse en Nederlandse volkslied zal zingen, had de organisatie in Zolder een dame uitgenodigd om de hymne uit de USA te zingen. Wij publiceren met opzet geen foto van haar, want ze zong zóóóóóó ontzettend vals. Gelukkig waren er ook nog Belgische blazers die wel de maat wisten te houden en de sfeer op muzikale wijze verhoogden.

inzegening_coureurs2
Foto: Frieda Loix

Racing the American way: we gaan lekker gevaarlijk doen, maar dan wel met een beetje hulp van boven. Voorafgaand aan iedere Champcar-race worden de coureurs ingezegend. Een Vlaamse priester hield op het erepodium een minidienstje. Op Assen zal het religieuze gedeelte grootser worden aangepakt. Op zondag zal er zelfs een mis worden gehouden. Om er voor te zorgen dat er later tijdens de race niks mis zal gaan....

mcdonals_pakkies

Over Amerikaans gesproken: de McDonald's was in ruime mate aanwezig. Deze heren waren er overigens niet om hamburgers te flippen en BigMacs te serveren, maar om te werken voor het team van regerend Champcar-kampioen Sebastien Bourdais.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet