SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Morien/Duivenvoorde houden achtervolgers op afstand

De Match Racing equipe Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde heeft zich verzekerd van de pole-position in de Seat Cupra Cup. Bij de start van de 2 uur durende race op zaterdag zullen ze op de eerste rij gezelschap krijgen van het duo Johan Kraan en Ivo Brekers. De top 3 werd volgemaakt door Pim Hoekzema en Rene Oudshoorn

Tekst: Maarten Overdijk

Al in de eerste ronden van de kwalificatie werden de snelste tijden gezet door de twee teams die op de eerste rij mogen plaatsnemen. Halverwege de sessie waren het Hoekzema / Oudshoorn die de derde tijd wisten te bemachtigen.

De verschillen bovenaan de tijdenlijst zijn erg klein. Het gat tussen de als tweede gekwalificeerde equipe Kraan / Brekers en de als elfde geëindigde De Dreu / Abbing bedraagt iets meer dan een seconde. Des te opvallender is het om te zien dat Morien / Duivenvoorde maar liefst 1,736 seconden los staan van de rest.

Het is voor de neutrale toeschouwer te hopen dat de achtervolgers het gat naar het leidende duo van Match Racing weten te verkleinen, zodat we een spannende strijd om de overwinning krijgen.

Uitslag kwalificatie
Dutch Power Pack, circuit van Zolder, vrijdag 3 augustus 2007
1. Morien / Duivenvoorde, 1:57,750
2. Kraan / Brekers, op 1,736
3. Hoekzema / Oudshoorn, op 1,794
4. Kuus / De Groot, op 1,828
5. Zwart / Den Boer, op 1,981
6. Van der Sloot / Verschuur, op 2,069
7. Heuser / Schilperoort, op 2,234
8. Dekker / Dekker, op 2,247
9. Rosier / Gras, op 2,345
10. Valenteijn / Sanders, op 2,799
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet