DTM

DTM: Groeten uit Mugello 1

mugello_1

De DTM en de Formule 3 Euro Serie racen dit weekend op het circuit van Mugello in Toscane, misschien wel een van de mooiste regio's van Europa. Prachtig landschap, heerlijk eten en met Florence een werkelijk schitterende stad dicht in de buurt. Vandaar dat we met veel plezier een dag eerder dan gebruikelijk naar Italië vlogen om als echte toeristen een dag in Florence door te brengen. Niet dat een dag ook maar bij benadering genoeg is om al het moois te ontdekken, maar het was in ieder geval goed voor een kleine indruk, waarbij we vooral genoten van de grote Cézanne-tentoonstelling (nog tot en met 29 juli, een absolute aanrader) en de Basilica di Santa Maria Novella. Een paar impressies willen we u natuurlijk niet onthouden.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions
 

     mugello_2

Tot de hoogtepunten in Florence behoort natuurlijk de Dom, na de St. Pieter in Rome en St. Paul's Cathedral in Londen de grootste kerk van Europa. De buitenkant is al indrukwekkend.

mugello_3

Ook indrukwekkend de lange rij wachtenden die graag naar binnen wilden. Voor de goede orde: dit was 's morgens, wij wachtten tot het eind van de middag, toen we er vrijwel meteen in konden.

mugello_4

Adembenemend mooi is de enorme koepel, geheel beschilderd met Bijbelse taferelen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet