BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Ricardo van der Ende slaat zijn slag op TT Circuit Assen (Lang)

480_4788

“Assen is mijn baantje”, sprak Ricardo van der Ende direct na de eerste race. Hij won dan ook de eerste race van de Samsung BMW 130i Cup op TT Circuit Assen en kwam in de tweede race als tweede over de finish. Tim Coronel, tot de races in Drenthe klassementsaanvoerder, scoorde door een lekke band nauwelijks. Dat maakte Van der Ende tot de grote winnaar van het weekeinde; hij voert nu de tussenstand aan. Ekris Motorsport kon dubbel tevreden zijn, want Duncan Huisman eindigde met een tweede en een derde plaats ook twee keer op het podium.

480_6488

'Je hebt verdiend gewonnen, ik kon je niet voorbij komen', feliciteerde Ricardo van der Ende Bas Schothorst na de tweede race.

Het weekeinde op TT Circuit Assen liet zien dat racen zonder vervelende incidenten, straffen en protesten ook op dit niveau mogelijk is. Er werd netjes gereden, er viel geen onvertogen woord en er verscheen geen enkele ‘revised’ uitslag. Houden zo, zouden wij willen zeggen!

Tekst: Roy van der Laan
Fotografie: Tim Böhme, Chris Schotanus en Gerrie Hoekstra


Tenminste, aan de kop van het veld dan. Want daarachter vielen wel de nodige tikken én woorden. Breed uitgemeten in de media werd gemeld dat Hans Rutte en prins Bernhard het met elkaar aan de stok hadden. Feitelijk was er echter niet heel veel aan de hand. Beide coureurs hadden in de achterhoede een gevecht en zij raakten elkaar diverse keren, met een spin tot gevolg. Hans Rutte was daar niet blij mee en ging na afloop in het parc fermé verhaal halen bij de prins. Voor enkele sensatiezoekende media was dat meteen hét nieuws van de dag en werd het als een rel in de autosport gebracht. Slechts weinigen op het circuit zullen het verder bemerkt hebben.

 300_hb_1  

Prins Bernhard (met helm op) probeert de boze Hans Rutte te overtuigen dat ze allebei tikjes hebben uitgedeeld.

480_hb_2

Een boze Hans Rutte beschuldigt de prins van bot rijgedrag.

300_hb_5

Enkele ogenblikken later is de discussie over en begeleidt prins Pieter Christiaan (rechts) amicaal de wat afgekoelde Hans Rutte uit het parc fermé.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet