DTM

DTM: Personeelswisselingen in wedstrijdleiding DTM

De Duitse autosportfederatie DMSB had maatregelen aangekondigd als gevolg van de problemen tijdens de DTM-race op de Lausitzring, en die zijn nu genomen. Race-director Roland Bruynseraede, DMSB-gedelegeerde Michael Schwägerl en voorzitter van de sportcommissarissen Wilfried Zametzer zijn niet langer in functie. Hoewel een officiële verklaring van de DMSB nog ontbreekt, klopt het bericht wel, zo blijkt uit de “supplementary regulations” voor de komende DTM-race op Brands Hatch, waarin achter de betreffende functies andere namen zijn ingevuld.

Tekst: René de Boer

Roland Bruynseraede, die eind dit seizoen zijn ambt in de DTM toch al had willen neerleggen, klinkt teleurgesteld en verontwaardigd als we hem bellen voor een reactie. “Het is schandalig”, zegt de aimabele Belg, die ook op Circuit Park Zandvoort de rol van race-director vervult. “Als ik vraag wat ik misdaan heb, kan niemand mij daarop een antwoord geven. Het is gewoon politiek. Er moest een slachtoffer gevonden worden, en dat ben ik.” Meer wil Bruynseraede er nog niet over zeggen.

Sven Stoppe nieuwe race-director
Al in 1995 was Bruynseraede, eerder "koersdirecteur" in Zolder en wedstrijdleider bij 176 Formule 1-Grands Prix, betrokken bij de "oude" DTM en in 1996 bij de internationale opvolger daarvan, het ITC. Sinds de heropleving van de DTM in het jaar 2000 trad Bruynseraede op als race-director van de DTM en de Formule 3 Euro Serie, die in het bijprogramma verreden wordt. Zijn opvolger bij de DTM wordt Sven Stoppe, die al wedstrijdleider was van de Porsche Carrera Cup en de Formule BMW. De rol van DMSB-gedelegeerde Michael Schwägerl zal worden overgenomen door Christian Schacht, die deze functie tot eind vorig jaar ook al vervulde. Dr. Hans-Gerd Ennser wordt de nieuwe voorzitter van het college van sportcommissarissen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet