Formula Ford

Formule Ford: Weerprofeet Genemans voorspelt ... en wint (lang)

3632_top3

Tijdens de Pinksterraces liep alles in de Formule Ford net iets Anders. Na zijn hattrick tijdens het Paasweekend hoopte Francesco Pastorelli van Geva Racing natuurlijk op een vervolg van die succesreeks met Pinksteren. Op zich ging het niet slecht, maar de pole position viel in handen van de Noor Anders Krohn, uitkomend voor het team van Vuik Racing.

6250_gert_pastorelli

Pastorelli stond met een achterstand van 0.666 als tweede geklasseerd, terwijl Rogier Jongejans van KTG de derde plaats voor zich opeiste. In de Zetec-klasse was weliswaar in de eerste race Michel Florie als vanouds de sterktste, maar Auke Genemans verbaasde vriend en vijand door al op zaterdag te vertellen dat in de regen alles Anders zou zijn en inderdaad ...

Tekst: Jakob Dekker
Fotografie: Gerrie Hoekstra, Tim Böhme en Boudewijn Pieters


Zetec
In de Zetec-klasse bleken de onderlinge verschillen wat groter. Michel Florie kende dit keer geen fysieke problemen en plaatste zijn bolide op een zesde startplek overall. Daarmee stond hij ver bij zijn directe concurrenten vandaan. Liroy Stuart was namelijk de één na snelste Zetec maar hij kwam niet verder dan een elfde startpositie. Auke Genemans en Melroy Heemskerk stonden op de rij achter hem. Voor Stuart zou het overigens een bewogen weekendje worden.

6233_jongejans

Sleepje
Na afloop van de training verklaarde Rogier Jongejans dat hij tijdens het rijden niet eens zo onder de indruk was. “Uiteindelijk bleken de startposities van Simon (Knap – red.) en mij beter dan ik tijdens het rijden verwachtte. Wij hadden het idee om elkaar een sleepje te geven, maar dat ging niet helemaal volgens plan en daarna was het beste van de banden al voorbij. Omdat het zo goed ging besloten we de auto’s dan ook maar zo te laten voor de race”, legde Jongejans uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet