Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Jaaroverzicht René de Boer 2022

221231 Jaaroverzicht Porsche rijdend open

Voor de volgende DTM-races, op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg, was er eindelijk weer eens de gelegenheid voor een uitgebreidere "road-trip". Via bemiddeling van de Nederlandse Porsche-importeur kon ik beschikken over een Porsche 911 cabriolet, ondermeer voor een reportage in RS Porsche Magazine. Ik reisde samen met een Duitse collega, we haalden de auto op woensdag aan het einde van de middag op bij de fabriek in Stuttgart en reisden de volgende dag via twee Porsche-gerelateerde musea onderweg door naar de Red Bull Ring, waar ik een "fotoshoot" van de testauto samen met een van de beide DTM-Porsches van het SSR-team geregeld had. Coureurs Dennis Olsen en Laurens Vanthoor waren er ook, terwijl even later Thomas Preining, de coureur van het Porsche-team van Timo Bernhard en degene die op de Norisring voor de eerste DTM-overwinning van Porsche gezorgd had, voor de foto ook best even in de testauto wilde plaatsnemen. Op zondag won hij prompt de DTM-race, wellicht was de foto een goed voorteken...

221231 Jaaroverzicht Porsche
Porsche 911 cabriolet als testauto bij de Red Bull Ring

Op maandag zetten we de reis voort via een derde Porsche-museum en over de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk, maar er was de week ervoor vrij veel sneeuw gevallen, de temperatuur was twee graden en het regende gestaag. Bovendien was het zicht door laaghangende bewolking ronduit slecht, dus na het maken van de nodige foto's (dak open, dat dan weer wel!) hielden we het daar voor gezien. De laatste tussenstop was Kitzbühel, waar ik een lang gesprek had met de vader van Valentina Rings-Wanner, een 17-jarig toptalent in het alpineskiën, dochter van een Oostenrijkse vader en een Nederlandse moeder. Een aanvankelijk gepland interview met de skiester zelf lukte niet, maar dat haalden we een week later telefonisch in, terwijl ik ook met haar moeder sprak. Het resulteerde in een mooi verhaal van driekwart pagina in "De Telegraaf", altijd weer een plezier.

221231 Jaaroverzicht Valentina RW
Groot verhaal over skitalent Valentina Rings-Wanner in "De Telegraaf"

Begin oktober was er de DTM-finale op Hockenheim, waarvan de meeste mensen, ikzelf incluis, toen nog geen idee hadden dat dat de laatste races van de DTM in zijn huidige vorm zou zijn. Het werd een mooie ontknoping met Sheldon van der Linde als verdiend kampioen, een fraai succes in het eerste racejaar van de nieuwe BMW M4 GT3. Het was daarna bij ons herfstvakantie, waarmee ik nog een week met de kinderen in Tirol kon doorbrengen.

IMG 9682
Met collega Tom Huyskens tijdens de expositie "Bond in Motion" in Brussel

Vanaf november was ik betrokken bij een leuk nieuw project: de expositie "Bond in Motion" in Brussel, de eerste keer dat de expositie op het Europese vasteland te zien zou zijn en tevens met 50 voertuigen de grootste tentoonstelling van originele voertuigen uit James Bond-films tot nu toe. Pascal Witmeur, de immer actieve Belgische oud-coureur, organisator en promotor, had me gevraagd of ik de Nederlandse perscontacten wilde verzorgen. Ik ging daarvoor een samenwerking aan met Tom Huyskens, een PR-collega die een wat beter netwerk in de algemene Nederlandse media heeft dan ik, want mijn contacten liggen meer internationaal. Uiteindelijk konden we bij de perspresentatie, begin december, heel wat Nederlandse journalisten begroeten en reportages verschenen in diverse landelijke dagbladen, magazines en online-publicaties. Voor wie er nog heen wil: de expositie is nog tot en met 14 mei te bezoeken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet