Raceway Venray

V8 Ovalseries: Aardverschuiving met spannende slotraces. Frank Wouters Overall kampioen

Afgelopen weekend werd het V8 Ovalseries seizoen op Raceway Venray succesvol afgesloten. Helaas wat minder auto's dan we gedurende het afgelopen seizoen gewend waren. Evenals in diverse andere kampioenschappen ligt de oorzaak voor de hand. Vanwege de huidige energiecrisis besluiten veel teams op alle fronten in de sport om op het budget te besparen en zich liever maar op het volgende seizoen te concentreren. Een logische keuze. De V8 Overall titel ging naar Frank Wouters voor wie de dag moeilijk begon terwijl Jeffrey Hageman zich de nieuwe ASCAR-kampioen mocht noemen.


2022 Bachor Maessen
Mooie strijd tussen Philipp Bachor en Barry Maessen. Bachor is van auto gewisseld.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Marcel en Eric Bol

Aardverschuiving met spannende slotraces
De energiecrisis sluipt helaas de sport binnen. De V8 Ovalseries moest het tijdens de Finaleraces met een aantal auto's minder doen. De redenen zijn voor iedereen duidelijk. Ter vergelijking. Afgelopen zaterdag vond ook op de Nürburgring de NLS/VLN-wedstrijd plaats. I.p.v. de gebruikelijke 140 deelnemers haakten maar liefst 41 teams om vrijwel dezelfde redenen af zo hoorden wij. Zover zijn we op Raceway Venray gelukkig nog niet maar overkoepelende organisaties in Europa dienen wel vinger aan de pols te houden om met een mooi Duits woord de "breitensport" levensvatbaar te houden.

Voor het volgende seizoen zijn er ook de nodige veranderingen te verwachten. Jeroen van Eerd en Jos Cuypers verlaten Raceway Venray met opgeheven hoofd en gaan zich op de Historische rallysport concentreren zo begrepen wij. De Duitser Philipp Bachor ruilde afgelopen weekend zijn Chevrolet Impala in voor de Dodge SRT Challenger die normaliter door Jeroen van Eerd gereden wordt.

2022 Duels Jeffrey Hageman (37) met zijn Chevrolet op weg naar de ASCAR titel binnen het kampioenschap.

Een auto die hem kennelijk duidelijk beter lag dan zijn eigen fraaie Chevrolet eindigde driemaal als derde evenals in het dagklassement. Met een negende, zevende en een achtste plek deed de uit de MiniStox en Stockcar afkomstige Bo Pepels het niet onverdienstelijk. Zij mocht bij haar debuut met de Ford Mustang direct met een beker naar huis gaan. Overigens komt zij volgend jaar onder eigen vlag met een eigen auto op Raceway Venray uit. Een welkome nieuwe aanvulling dus.

2022 Hummen
Wat zou Raceway Venray zonder "Hummie" zijn? Al zeven jaar lang een vaste klant met veel raceplezier.

Verder keert Wim Verloo in 2023 met Turbo Racing na vier jaar afwezigheid weer met het Turbo Team terug op Raceway Venray. Verloo zou volgens onze informatie twee auto's willen inzetten. Dus voor de Paasraces 2023 ziet het er al redelijk goed uit.

Slecht begin van de dag voor Wouters
Aanvankelijk begon de dag voor Frank Wouters slecht. Tijdens de vrije trainingen crashte de Chevrolet en viel er aan verder rijder niet meer te denken. De sportiviteit staat bij de V8 Ovalseries hoog in het vaandel. Om toch de titel te kunnen behalen kreeg Frank de auto van Jeroen Hermans aangeboden en kon alsnog aan de wedstrijden deelnemen.

2022 Wouters Bachor
Zowel V8 kampioen Frank Wouters als Philipp Bachor gingen bij de slotraces vreemd. Een vreemd gezicht toch?

Voor de eerste wedstrijd moesten er nog wat aanpassingen verricht worden maar Frank voelde zich in de "vreemde" auto toch snel op zijn gemak en eindigde als tweede. In de tweede wedstrijd kwam Frank ook als tweede over de streep maar omdat de als eerste geëindigde Barry Maessen naar P2 werd teruggezet mocht Frank alsnog de beker in ontvangst nemen.

2022 Maessen
Barry Maessen pakte in de eerste wedstrijd de zege.

Ondanks een korte gele vlag periode heerste Frank Wouters in de finale en pakte niet alleen de zege in de finale, maar ook de dagoverwinning en verdiend de overall titel. Een perfect einde van een prachtig V8 Ovalracing seizoen. De overall ASCAR-titel ging Jeffrey Hageman met zijn Chevrolet. In het dagklassement pakte Hageman driemaal de zege in zijn klasse en eindigde hier tevens als eerste overall.

2022 Kampioen 2
Jeffrey Hageman behaalde de ASCAR titel in de V8 Ovalseries.

Een prachtig seizoen dat helaas om diverse redenen met te weinig auto's eindigde. Zo keerden toppers als Colin White en Yevgen Sokolovskiy om verschillende redenen niet meer terug. White is inmiddels herstellende van zware crash op het Britse Thruxton terwijl Sokolovskiy gedurende het seizoen zijn prioriteiten met het team van ProSport naar de GT4 Germany verlegde.

2022 Wouters
Overall titel voor Frank Wouters.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet