Porsche Cups

Porsche Cups: Larry ten Voorde sluit seizoen met overwinning in Hockenheim af

Larry ten Voorde heeft voor het team van GP Elite het Duitse Porsche Cup-seizoen uitstekend afgesloten. De Nederlander behaalde op zondag met grote overmacht een tweede overwinning. De tweede plek ging naar Bastian Buus(Allied Racing) terwijl de Luxemburger Dylan Perreira (Iron Force by Phoenix) de derde plek voor zich opeiste.

2022 Larry
Larry ten Voorde in gevecht met Bastian Buus en Laurin Heinrich.


Tekst en Foto's: Willem J. Staat

Larry ten Voorde sluit seizoen met overwinning in Hockenheim af
Larry ten Voorde heeft zijn campagne in de Porsche Carrera Cup Deutschland met een overwinning afgesloten. Larry ten Voorde: "Wat een prachtige manier om het seizoen te beëindigen. De Porsche Carrera Cup is ontzettend close en ik had eerlijk gezegd niet verwacht hier twee overwinningen te scoren." De ProAm titel ging voor de tweede achtereenvolgende maal naar de Luxemburger Carlos Rivas (Black Falcon Racing) terwijl de Brit Lorcan Hanafin (Fach Auto Tech) de rookie titel op zijn naam wist te schrijven. Gedurende het gehele seizoen namen in totaal 32 rijders aan het kampioenschap deel.

Voor Ten Voorde werd het een succesvol weekend. De Nederlander behaalde tweemaal de pole en twee overwinningen. In totaal won Ten Voorde dit seizoen vijf wedstrijden in de Porsche Carrera Cup Deutschland. Direct bij de start wist Ten Voorde het hoofd koel te houden en wist met zijn 375 Kw(510 pk) sterke Porsche 911 GT3 Cup direct afstand te nemen en kwam na 19 ronden wedstrijd als eerste over de finish.

Bastian Buus eindigde als tweede en wist zijn tweede plek gedurende de gehele wedstrijdafstand vast te houden.De 19-jarige Buus die deel uitmaakt van de Porsche Talent Pool stond in 16 wedstrijden maar liefst achtmaal op het podium.

In de strijd om de derde plek werd Laurin Heinrich (SSR/Huber Racing) door Dylain Perreira verslagen. De 21-jarige Laurin Heinrich: "In het begin was mijn snelheid goed maar was ik niet in staat om verder progressie te maken. In 16 wedstrijden wist ik 14 keer in de Top 5 te eindigen en voortijdig de titel veilig te stellen. In zijn totaliteit was het een super succesvol seizoen. Gastrijder Glenn van Parijs (ID Racing) eindigde als vijfde gevolgd door Morris Schuring (SSR/Huber Racing), Lukas Ertl (D/Car Tech Motorsport by Nigrin) en rookie Alexander Fach (Fach Auto Tech).

2022  Perreira Dylan Perreira versloeg Laurin Heinrich in een fraai duel.

Met een tiende klasse-overwinning behaalde de Luxemburger Carlos Rivas (Black Falcon) de ProAm titel. Voorafgaande aan de wedstrijd beschikte Rivas over zes punten achterstand op Jan Erik Slooten (D/Iron Force Racing by Phoenix). Gedurende de gehele wedstrijd waren Rivas en Slooten met elkaar in gevecht. Helaas ging het in de Sachskurve fout voor Slooten. Bij een aanrijding met twee andere deelnemers verdween Slooten keihard in de bandenstapels en moest heel voorzichtig uit de auto geborgen worden. De Iron Force Racing by Phoenix-rijder mocht ondanks rugklachten het Medisch Centrum snel verlaten. Wel moet Slooten maandag even ter controle een MRI-scan laten maken. T
Carlos Rivas: "Pas toen ik mijn crew over de pitwall zag juichen realiseerde ik mij dat ik kampioen was. Het was een seizoen met ups-and-downs maar het einde was natuurlijk fantastisch."

2022 Rivas
Kampioenen in gevecht. Carlos Rivas en Lorcan Hanafin.

Hanafin rookiekampioen
Een vierde plek in zijn klasse was voor Hanafin voldoende om Huub van Eijndhoven (GP Elite) te verslaan. Lorcan Hanafin: "De beslissende factor was natuurlijk dat ik gedurende het seizoen constant punten wist te scoren. Het winnen van de rookie titel in nabijheid van al mijn vrienden die ik vanuit Engeland heb meegenomen geeft natuurlijk een ongelofelijk gevoel. Hurai Isaak, Project Manager Porsche Carrera Cup Deutschland: "De twee wedstrijden in Hockenheim waren een spannende afsluiter van een spannend seizoen. Tijdens de laatste twee wedstrijden werden nog eens twee titels beslist die voor een extra laag spanning zorgden. Felicitaties aan onze nieuwe kampioenen Laurin Heinrich, Carlos Rivas en Lorcan Hanafin. Hun ongelofelijke inzet heeft dit seizoen een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de serie."

In de eindstand van het 33e Duitse Porsche Carrera Cup-seizoen pakte Heinrich de titel met 297 punten. De Duitser pakte niet alleen zes overwinningen en zes poles maar liet ook nog eens zevenmaal de snelste ronde noteren. Larry ten Voorde sloot met 266 punten in de eindstand het seizoen als tweede af. Hanafin behaalde in de strijd voor de rookie-titel 294 punten. Met 477 punten pakte SSR/Huber Racing het kampioenschap bij de teams. Op 26 november a.s. vindt in Hamburg de officiële prijsuitreiking plaats.

2022 Laurin Heinrich Laurin Heinrich beleefde een schitterend seizoen.

Porsche Carrera Cup Deutschland Race 16
1. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite)
2. Bastian Buus (Denmark/Allied-Racing)
3. Dylan Pereira (Luxembourg/IronForce Racing by Phoenix)
4. Laurin Heinrich (Germany/SSR Huber Racing)
5. Glenn van Parijs (Belgium/ID Racing)
6. Morris Schuring (Netherlands/SSR Huber Racing)
7. Lukas Ertl (Germany/CarTech Motorsport by Nigrin)
8. Alexander Fach (Switzerland/Fach Auto Tech)
9. Rudy van Buren (Netherlands/Huber Racing)
10. Alexander Tauscher (Germany/Allied-Racing)

Eindstand
1. Laurin Heinrich (Germany/SSR Huber Racing), 297 pnt
2. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite), 266 pnt
3. Dylan Pereira (Luxembourg/IronForce Racing by Phoenix), 240 pnt

Rookie klassement
1. Lorcan Hanafin (United Kingdom/Fach Auto Tech), 294 pnt
2. Huub van Eijndhoven (Netherlands/GP Elite), 287 pnt
3. Alexander Tauscher (Germany/Allied-Racing), 248 pnt

2022 Van Buren
Het laatste optreden van Rudy van Buren die na dit seizoen andere prioriteiten in de sport heeft. Even het publiek en de fotograaf bedanken.

ProAm klassement
1. Carlos Rivas (Luxembourg/Black Falcon), 306 pnt
2. Jan-Erik Slooten (Germany/IronForce Racing by Phoenix), 296 pnt
3. Georgi Donchev (Bulgaria/Huber Racing), 209 pnt
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet